Vepřové švej ču žou
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2957 KJ
- sůl
- 133 g
- tuky
- 48 g
- sacharidy
- 33 g
- bílkovina
- 28 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 19 g
- nasycené mastné kyseliny
- 19 g
- cukry
- 8 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- vláknina
- 3 g
- draslík
- 481 mg
- fosfor
- 201 mg
- cholesterol
- 154 mg
- vápník
- 97 mg
- hořčík
- 45 mg
- sodík
- 41 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 200 g vepřové kýty
- 1 vejce
- 2 hrsti baby špenátu
- 100 g pórku
- 200 ml vývaru
- 50 ml bílého vína
- 1 lžíci rýžového octu
- 2 lžičky cukru
- 2 lžíce sojové omáčky (světlé)
- 1 chilli papričku
- 40 g solamylu
- 1 stroužek česneku
- sůl
- 80 g sádla
- 1 lžička chilli oleje
Postup:
- Očištěné maso nakrájíme na velmi tenké plátky a mírně osolíme.
- Vejce rozmícháme v misce s1 lžící solamylu namočeným v 50 ml vody a do směsi dáme nakrájené mas o.
- Misku uzavřeme a protřepeme, aby se maso směsí obalilo.
- Na vrstvě rozpáleného sádla (nepoužívat olej) maso osmažíme .
- Smažíme po částech, aby se maso nezačalo nedusit.
- Maso vyndáme stranou na talíř a sádlo slijeme do kastrolku.
- 2 lžíce sádla vrátíme do pánve a něm orestujeme pórek nakrájený na čtverečky
- Přidáme špenát, česnek, zalijeme vývarem a přivedeme k varu.
- Přidáme víno, sojovou omáčku, cukr, ocet, chilli a zahustíme zbytkem solamylu namočeným ve vodě. Povaříme a vrátíme do směsi prohřát maso.
- Zakapeme chilli olejem, není nutný ale dodá pokrmu šmrnc.
- Podáváme s rýží,
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami
Soba nudle se zeleninou a houbami
Segedínský guláš
Vyspaná fermentovaná ovesná kaše
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.