Skotská vejce
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1394 KJ
- bílkovina
- 25 g
- tuky
- 19 g
- sacharidy
- 14 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 246 mg
- fosfor
- 238 mg
- cholesterol
- 193 mg
- vápník
- 109 mg
- sodík
- 103 mg
- hořčík
- 48 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 200 g hovězího masa
- 200 g vepřového masa
- 5 vajec
- 4 lžíce strouhanky
- 1 stroužek česneku
- pepř
- sůl
- 1 lžíce papriky (sladké)
- 1 lžíce solamylu
Postup:
- 4 vejce pokojové teploty vložíme do vroucí vody a vaříme 5 minut, pak je přendáme do studené vody.
- Žloutek má zůstat tekutý.
- Všechno maso 2 x umeleme v mlýnku na maso (nebo použijeme mleté mix).
- Přidáme sůl, koření podle chuti, prolisovaný česnek, solamyl, zbylé syrové vejce a dobře promícháme.
- Podle potřeby zahustíme strouhankou a směs rozdělíme na 4 díly.
- Z každého dílu uděláme placičku velikosti dlaně a zabalíme do ní jedno vejce, uhladíme mokrýma rukama.
- Vzniklé šišky smažíme dorůžova ve vyšší vrstvě oleje nebo použijeme fritézu.
- Usmažené vyndáme na papírové utěrky a necháme odsát přebytečný tuk.
- Podáváme s bramborem nebo kaší a salátem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Krkonošské kyselo
Tagliatelle se šunkou na smetaně
Špagety s rajčaty a kuřecím masem
Veganský teplý quinoový salát
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.