Vepřové na smetaně s lesními houbami
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2769 KJ
- sůl
- 98 g
- bílkovina
- 48 g
- vláknina
- 41 g
- sacharidy
- 36 g
- tuky
- 33 g
- nasycené mastné kyseliny
- 18 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 173 mg
- fosfor
- 148 mg
- cholesterol
- 77 mg
- vápník
- 61 mg
- hořčík
- 33 mg
- sodík
- 8 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 300 g vepřové kýty
- 300 g hub
- 300 ml vývaru
- 100 ml bílého vína
- 200 ml smetany (na vaření)
- 50 g másla
- 1 cibule (2 šalotky)
- 1 stroužek česneku
- 10 g tymiánu
- sůl
- pepř
- 40 g parmazánu
Postup:
- Kýtu nakrájíme na kostky nebo nudličky.
- Houby očistíme nakrájíme na větší kousky.
- Cibuli nakrájíme najemno a ze 3 snítek tymiánu otrháme lístečky.
- V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm orestujeme.
- Přidáme houby, cibuli, tymián a prolisovaný česnek.
- Přilijeme víno, necháme ho vyvařit, přidáme celé stonky tymiánu a směs zalijeme vývarem.
- Vaříme cca 15 - 20 minut do změknutí a přilijeme smetanu.
- Při mírném varu necháme ještě 3 minuty provařit a vmícháme nastrouhaný pasrmazán.
- Podáváme s knedlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bramborové knedlíky se škvarkama
Lasagne alla Bolognese
Tagliatelle s kuřecím masem a listovým špenátem
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.