Vepřové na smetaně s lesními houbami

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 25 minut
když rostou houby

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2769 KJ
sůl
98 g
bílkovina
48 g
vláknina
41 g
sacharidy
36 g
tuky
33 g
nasycené mastné kyseliny
18 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
173 mg
fosfor
148 mg
cholesterol
77 mg
vápník
61 mg
hořčík
33 mg
sodík
8 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 300 g vepřové kýty
  • 300 g hub
  • 300 ml vývaru
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml smetany (na vaření)
  • 50 g másla
  • 1 cibule (2 šalotky)
  • 1 stroužek česneku
  • 10 g tymiánu
  • sůl
  • pepř
  • 40 g parmazánu

Postup:

  1. Kýtu nakrájíme na kostky nebo nudličky.
  2. Houby očistíme nakrájíme na větší kousky.
  3. Cibuli nakrájíme najemno a ze 3 snítek tymiánu otrháme lístečky.
  4. V pánvi rozehřejeme máslo a maso na něm orestujeme.
  5. Přidáme houby, cibuli, tymián a prolisovaný česnek.
  6. Přilijeme víno, necháme ho vyvařit, přidáme celé stonky tymiánu a směs zalijeme vývarem.
  7. Vaříme cca 15 - 20 minut do změknutí a přilijeme smetanu.
  8. Při mírném varu necháme ještě 3 minuty provařit a vmícháme nastrouhaný pasrmazán.
  9. Podáváme s knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.