Indické brambory
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1078 KJ
- sacharidy
- 29 g
- tuky
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- vláknina
- 4 g
- bílkovina
- 4 g
- cukry
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- nasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 794 mg
- vápník
- 196 mg
- fosfor
- 190 mg
- hořčík
- 117 mg
- sodík
- 21 mg
- železo
- 21 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 400 g brambor
- 300 g květáku
- 2 stroužky česneku
- kousek čerstvého zázvoru
- 1 chilli paprička
- 50 g čerstvého špenátu
- 1 lžíce kmínu (římského)
- 50 ml olivového oleje
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička kari
- 150 g cherry rajčátek
- sůl
Postup:
- Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky
- Květák rozebereme na růžičky, propláchneme a necháme okapat.
- Zázvor, česnek a papričku nasekáme najemno a krátce orestujeme na 2 lžicích olivového oleje.
- Přidáme brambory, květák a opékáme 8 minut.
- Posypeme kurkumou a kari, promícháme a podlijeme100 ml vody.
- Přivedeme k mírnému varu a vaříme až se voda vyvaří.
- Zakápneme zbylým olejem, osolíme, přidáme hrst čerstvého špenátu a rozpůlená rajčátka.
- Zlehka promícháme a ihned podáváme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí steak s bramborovým gratinem
Segedínský guláš
Vepřové dušené s mrkví
Losos s listovým špenátem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.