Bešamel
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 994 KJ
- tuky
- 15 g
- sacharidy
- 13 g
- bílkovina
- 9 g
- nasycené mastné kyseliny
- 9 g
- cukry
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 248 mg
- draslík
- 223 mg
- vápník
- 174 mg
- sodík
- 75 mg
- cholesterol
- 44 mg
- hořčík
- 34 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 100g máslo
- 80g hladká mouka
- 1 l mléka
- 100g parmazán
- Muškátový oříšek
- sůl
- pepř
Postup:
- Rozpustíme máslo v kastrolu a přisypeme hladkou mouku..připravíme světlou zásmažku..
- Do té na mírném plameni postupně přiléváme mléko ..neustále mícháme.. omáčka docela rychle houstne, je potřeba míchat, aby se nepřichytila....přivedeme k varu a zvolna, opět za neustálého míchání necháme probublávat 10 minut, dokud cítíme v chuti mouku..
- Na závěr nastrouháme špetku muškátového oříšku, přisolíme, opepříme a vložíme nastrouhaný parmazán – do bešamelu není nutné parmazán dávat, nicméně chuťově omáčku parádně doladí..
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí guláš
Vepřová líčka na víně
Pečená kačena s červeným zelím a bramborovými šiškami
Tartiflette
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.