Bešamel

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Vaření: 20 minut
Celkově: 20 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
994 KJ
tuky
15 g
sacharidy
13 g
bílkovina
9 g
nasycené mastné kyseliny
9 g
cukry
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
lepek
1 g
fosfor
248 mg
draslík
223 mg
vápník
174 mg
sodík
75 mg
cholesterol
44 mg
hořčík
34 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 100g máslo
  • 80g hladká mouka
  • 1 l mléka
  • 100g parmazán
  • Muškátový oříšek
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Rozpustíme máslo v kastrolu a přisypeme hladkou mouku..připravíme světlou zásmažku..
  2. Do té na mírném plameni postupně přiléváme mléko ..neustále mícháme.. omáčka docela rychle houstne, je potřeba míchat, aby se nepřichytila....přivedeme k varu a zvolna, opět za neustálého míchání necháme probublávat 10 minut, dokud cítíme v chuti mouku..
  3. Na závěr nastrouháme špetku muškátového oříšku, přisolíme, opepříme a vložíme nastrouhaný parmazán – do bešamelu není nutné parmazán dávat, nicméně chuťově omáčku parádně doladí..

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.