Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 5
Výborný je teplý i studený

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2962 KJ
tuky
58 g
sacharidy
29 g
nasycené mastné kyseliny
26 g
bílkovina
15 g
mononenasycené mastné kyseliny
8 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
sodík
329 mg
fosfor
268 mg
vápník
219 mg
draslík
200 mg
cholesterol
164 mg
hořčík
37 mg
železo
2 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 180 g hladké mouky
  • 90 g másla
  • 1 1/2 lžíce studené vody
  • sůl
  • 2 lžíce másla
  • 2 cibule
  • 180 g slaniny
  • 120 g nivy
  • 250 ml smetany (ke šlehání)
  • 2 vejce
  • pepř

Postup:

  1. Z mouky, másla, vody a soli vypracujeme těsto, které uložíme na 1 hodinu do lednice. Odpočaté těsto rozválíme, vyložíme jím koláčovou formu a dno propícháme vidličkou. Na těsto dáme pečicí papír, který zatížíme fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 min.
  2. Poté papír i fazole odstraníme a pečeme dalších 10 min.
  3. Na náplň si v pánvi rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou slaninu, kterou také opečeme.
  4. Tuto směs přendáme na předpečený korpus a posypeme strouhanou nivou.
  5. V míse smícháme smetanu s vejci, opepříme a koláč zalijeme.
  6. Pečeme při 180°C 25-30 min., až je náplň tuhá a zlatavá.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.