QUICHE
BrandyskakuchtickaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2962 KJ
- tuky
- 58 g
- sacharidy
- 29 g
- nasycené mastné kyseliny
- 26 g
- bílkovina
- 15 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- sodík
- 329 mg
- fosfor
- 268 mg
- vápník
- 219 mg
- draslík
- 200 mg
- cholesterol
- 164 mg
- hořčík
- 37 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 180 g hladké mouky
- 90 g másla
- 1 1/2 lžíce studené vody
- sůl
- 2 lžíce másla
- 2 cibule
- 180 g slaniny
- 120 g nivy
- 250 ml smetany (ke šlehání)
- 2 vejce
- pepř
Postup:
- Z mouky, másla, vody a soli vypracujeme těsto, které uložíme na 1 hodinu do lednice. Odpočaté těsto rozválíme, vyložíme jím koláčovou formu a dno propícháme vidličkou. Na těsto dáme pečicí papír, který zatížíme fazolemi a pečeme v předehřáté troubě na 220°C asi 10 min.
- Poté papír i fazole odstraníme a pečeme dalších 10 min.
- Na náplň si v pánvi rozehřejeme máslo, na kterém zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, pak přidáme nakrájenou slaninu, kterou také opečeme.
- Tuto směs přendáme na předpečený korpus a posypeme strouhanou nivou.
- V míse smícháme smetanu s vejci, opepříme a koláč zalijeme.
- Pečeme při 180°C 25-30 min., až je náplň tuhá a zlatavá.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Bramborové knedlíky s uzeným a špenátem
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.