Pečené jablíčko
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1952 KJ
- tuky
- 39 g
- sacharidy
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- cukry
- 13 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- bílkovina
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 603 mg
- hořčík
- 91 mg
- fosfor
- 67 mg
- cholesterol
- 60 mg
- mangan
- 22 mg
- železo
- 14 mg
- sodík
- 11 mg
- vápník
- 11 mg
Ingredience
- 2 jablka
- 100 g másla
- 2 lžičky skořice
- 4 lžičky třtinového cukru
- 2 lžičky solamylu
- 200 g zakysané smetany
- 200 g zmrzliny
Postup:
- Jablka oloupeme, vyjádřincujeme a rozkrojíme na půlky.
- Každou půlku nakrájíme opatrně do harmoniky, nesmíme dokrajovat.
- Polovinu másla rozpustíme, polovinu uložíme v chladu
- Půlky jablek naskládáme do zapékací misky a potřeme rozpuštěným máslem se lžičkou cukru a lžičkou skořice.
- Vložíme do trouby předehřáté na 200 °C na cca 15 min .
- Zatím pokrájíme zbylé studené máslo na kostičky, smícháme se lžičkou solamylu a lžičkou cukru.
- Směs rozmístíme na předpečená jablka a ještě zapečeme asi 10 dozlatova.
- Podáváme s kopečkem zmrzliny nebo zakysanou smetanou, dozdobíme mátou, meduňkou nebo čokoládou, pomerančovou kůrou apod.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.