Pak choi polévka s nudlemi a krevetami

marus
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 3
Příprava: 10 minut
Vaření: 15 minut
jiná polévka z asijské kuchyně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1280 KJ
sacharidy
36 g
bílkovina
14 g
tuky
5 g
vláknina
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
draslík
530 mg
fosfor
214 mg
sodík
156 mg
vápník
84 mg
cholesterol
79 mg
hořčík
50 mg
mangan
3 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 150 g pak choi
  • 1 mrkev
  • 2 stroužky česneku
  • 20 g zázvoru
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíci sezamového oleje
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce sojové omáčky
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 100 g rýžových vlasových nudlí
  • 150 g krevet (šedých střední velikosti)
  • 1 chilli paprička
  • 2 ks jarní cibulky
  • trocha koriandru
  • 1 limetka

Postup:

  1. Nejprve očistíme, omyjeme a osušíme zeleninu.
  2. Nakrájíme pak choi zvlášť bílou a zvlášť zelenou část na nudličky, mrkev na tenká kolečka, česnek a zázvor nastrouháme.
  3. Nudle vložíme do misky se studenou vodou.
  4. Do rozpálené Wok pánve dáme lžíci sezamového oleje a na něm 5 minut restujeme bílou část pak choi spolu s plátky mrkve.
  5. Přidáme česnek a zázvor a ještě chvilku restujeme.
  6. Zalijeme vývarem, přidáme rybí a sójovou omáčku a vaříme 7-8 minut.
  7. Přidáme nakrájenou zelenou část, zcezené nudle, krevety, ocet nebo limetkovou šťávu a necháme 1 minutu přejít varem.
  8. Hotovou polévku posypeme nasekanou jarní cibulkou a koriandrem.
  9. K polévce podáváme zvlášť ještě limetku, chilli a rybí omáčku na případné dochucení.
  10. Pokud nemá někdo rád krevety může je nahradit kuřecím prsíčkem uvařeným ve vývaru a natrhaným do polévky.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.