Sicilské cannoli

marus
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 24
Příprava: 40 minut
Vaření: 30 minut
těsto je tmavé od kakaa i cherry a ještě hotové po zchladnutí ztmavnou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1408 KJ
tuky
28 g
sacharidy
15 g
polynenasycené mastné kyseliny
12 g
cukry
6 g
mononenasycené mastné kyseliny
5 g
bílkovina
4 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
lepek
1 g
draslík
55 mg
fosfor
22 mg
hořčík
11 mg
vápník
3 mg
mangan
2 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 250 g hladké mouky
  • 30 g krystalového cukru
  • 1 lžička kakaa
  • 1/2 lžičky skořice
  • 420 ml slunečnicového oleje
  • 125 ml cherry (nebo marsala)
  • 1 lžíce vinného octa
  • 1 ks bílek
  • 1/2 lžičky soli
  • 200 ml oleje (na smažení)
  • krém

  • 600 g ricotty
  • 100 g moučkového cukru
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1 vanilkový lusk
  • 30 g hořké čokolády
  • 10 g kandované pomerančové kůry
  • 20 g pistácie
  • na dokončení

  • trocha pistácie
  • trocha kandované kůry
  • trocha čokolády

Postup:

  1. Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, kakao, skořici, sůl a promícháme.
  2. Přilijeme cherry, ocet, olej slunečnicový, z jednoho vejce bílek a vypracujeme těsto.
  3. Zadělané těsto aspoň 2 hod necháme v ledničce zabalené do fólie.
  4. Z uvedených ingrediencí vyšleháme krém a dome do chladu.
  5. Polovinu těsta rozválíme jako nudlové, druhou polovinu opět zabalíme.
  6. Z vyváleného těsta vykrájíme kolečka vykrajovátkem Ø 9 cm a nabalíme je na kovové trubičky a okraje dobře přimáčkneme (můžeme i opatrně potřít žloutkem, aby se neotevřely).
  7. Před prvním použitím trubičky potřeme lehce olejem.
  8. Smažíme ve velké vrstvě řepkového oleje při 190°C tak, aby plavaly.
  9. Vyndaváme na papírové utěrky a necháme odsát přebytečný tuk a necháme mírně zchladnout.
  10. Pak druhou půlku těsta uděláme stejným způsobem.
  11. Mírně zchladlé stáhneme z trubiček a vychladlé ( křupavé) naplníme pomocí cukrářského sáčku krémem z riccoty ( příchuť libovolná), sypeme pistáciemi, čokoládou, oříšky, kandovanou kůrou apod.
  12. Nejlepší jsou čerstvé křupavé, vydržely od 10 hod až do večera a druhý den už byly měkké ale stejně dobré.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.