Sicilské cannoli
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1408 KJ
- tuky
- 28 g
- sacharidy
- 15 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- cukry
- 6 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- bílkovina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 55 mg
- fosfor
- 22 mg
- hořčík
- 11 mg
- vápník
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 30 g krystalového cukru
- 1 lžička kakaa
- 1/2 lžičky skořice
- 420 ml slunečnicového oleje
- 125 ml cherry (nebo marsala)
- 1 lžíce vinného octa
- 1 ks bílek
- 1/2 lžičky soli
- 200 ml oleje (na smažení)
- 600 g ricotty
- 100 g moučkového cukru
- 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 vanilkový lusk
- 30 g hořké čokolády
- 10 g kandované pomerančové kůry
- 20 g pistácie
- trocha pistácie
- trocha kandované kůry
- trocha čokolády
krém
na dokončení
Postup:
- Do mísy prosejeme mouku, přidáme cukr, kakao, skořici, sůl a promícháme.
- Přilijeme cherry, ocet, olej slunečnicový, z jednoho vejce bílek a vypracujeme těsto.
- Zadělané těsto aspoň 2 hod necháme v ledničce zabalené do fólie.
- Z uvedených ingrediencí vyšleháme krém a dome do chladu.
- Polovinu těsta rozválíme jako nudlové, druhou polovinu opět zabalíme.
- Z vyváleného těsta vykrájíme kolečka vykrajovátkem Ø 9 cm a nabalíme je na kovové trubičky a okraje dobře přimáčkneme (můžeme i opatrně potřít žloutkem, aby se neotevřely).
- Před prvním použitím trubičky potřeme lehce olejem.
- Smažíme ve velké vrstvě řepkového oleje při 190°C tak, aby plavaly.
- Vyndaváme na papírové utěrky a necháme odsát přebytečný tuk a necháme mírně zchladnout.
- Pak druhou půlku těsta uděláme stejným způsobem.
- Mírně zchladlé stáhneme z trubiček a vychladlé ( křupavé) naplníme pomocí cukrářského sáčku krémem z riccoty ( příchuť libovolná), sypeme pistáciemi, čokoládou, oříšky, kandovanou kůrou apod.
- Nejlepší jsou čerstvé křupavé, vydržely od 10 hod až do večera a druhý den už byly měkké ale stejně dobré.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.