Lososový tataráček

Brandyskakuchticka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
s avokádem a mangem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1599 KJ
tuky
28 g
bílkovina
15 g
cukry
14 g
sacharidy
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
polynenasycené mastné kyseliny
4 g
trans mastné kyseliny
3 g
vláknina
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
draslík
368 mg
vápník
105 mg
fosfor
66 mg
hořčík
63 mg
cholesterol
41 mg
sodík
5 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

    ZÁLIVKA

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce slunečnicového oleje
  • kousek zázvoru (asi 1 cm)
  • 2 lžíce chilli omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíce rýžového octa
  • 1 lžíce sojové omáčky (světllé)
  • sůl
  • pepř
  • 1. VRSTVA

  • 1 mango
  • 1 / 2 cibule (červené)
  • (1 lžíce zálivky)
  • 2.VRSTVA

  • 1 avokádo
  • 1/2 limetky (šťáva z ní)
  • sůl
  • pepř
  • 3.VRSTVA

  • 300 g lososa (čerstvého)
  • chilli paprička (dle chuti)
  • ( 3 lžíce zálivky)

Postup:

  1. Kousek zázvoru oloupeme a s ostatními ingrediencemi na zálivku dáme do misky a tyčovým mixérem umixujeme na hladkou zálivku.
  2. Mango oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a smícháme s najemno nakrájenou cibulkou...dochutíme lžící zálivky. Dáme stranou.
  3. Avokádo zbavíme slupky, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Osolíme, opepřímé, dochutíme limetou a vše promícháme. Dáme stranou.
  4. Lososa očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na drobné kostičky. Dle chuti ochutíme chilli, přidáme zálivku a zamícháme.
  5. Připravíme si talíře a kovovou formičku (jako na semifreda). Formičku dáme na talíř a začneme vrstvit...první mangová směs, pak avokádová a poslední lososová). Formičku opatrně sundáme. Takto opakujeme u všech porcí. Vzniklé komínky můžeme dozdobit sezamem a koriandrem.
  6. Tataráčka podáváme s opečenými tousty.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.