Kávové řezy
marusSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 500 KJ
- sacharidy
- 17 g
- cukry
- 13 g
- tuky
- 4 g
- bílkovina
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- fosfor
- 44 mg
- draslík
- 42 mg
- cholesterol
- 30 mg
- vápník
- 23 mg
- sodík
- 15 mg
- hořčík
- 6 mg
Ingredience
- 4 vejce
- 120 g polohrubé mouky
- 100 g krupicového cukru
- 30 g másla
- špetku soli
- 250 ml mléka
- 1 vanilkový pudink
- 40 g cukru
- 250 g zakysané smetany
- 1 lžičku kávy (mleté)
- 100 g krupicového cukru
- 2 lžíce vody
- 2 lžíce smetany
krém
poleva
Postup:
- Nejprve uvaříme z mléka, cukru a pudinkového prášku hustý pudink.
- Za občasného míchání necháme zchladnout na pokojovou teplotu.
- Do pudinku zašleháme zakysanou smetanu, mletou kávu , zakryjeme folií a dáme do chladu .
- Vyšleháme žloutky s cukrem a změklým máslem do husté pěny.
- Z bílků se špetkou soli ušleháme pevný sníh.
- Do žloutkové pěny vmícháme mouku a zlehka metličkou zapracujeme sníh.
- Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme 8 minut.
- Vychladlý plát těsta rozkrojíme na 3 stejné pruhy, které potřeme krémem a poskládáme na sebe.
- Tenkou vrstvou krému potřeme i vršek a uložíme v chladu.
- Do malého kasrolku dáme cukr s vodou a vaříme dokud nezačne karamelizovat.
- Odstavíme stranou, opatrně vmícháme smetanu a necháme zchladnout.
- Tence potřeme vrch řezů a necháme v chladu ztuhnout.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Dvojbarevný ricottový dort bez lepku
Podzimní (nejen) veganské palačinky
Quinoová bonboniéra
Kuře na citronech s tarhoňou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.