Svíčková a domácí knedlík

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 80 minut
Svíčkovou zná každý - tady je úprava včetně domácího knedlíku, a s vepřovou pleci

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3230 KJ
sacharidy
72 g
tuky
38 g
bílkovina
32 g
nasycené mastné kyseliny
11 g
cukry
7 g
vláknina
5 g
lepek
1 g
sůl
1 g
draslík
453 mg
fosfor
171 mg
vápník
154 mg
sodík
109 mg
cholesterol
106 mg
hořčík
38 mg
zinek
3 mg
železo
1 mg

Ingredience

    Svíčková:

  • 450 g vepřového masa
  • Citron
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • 1 smetana
  • Bobkový list (cca 4 lístky)
  • Nové koření
  • Tymián
  • Celer
  • 1 lžíci cukru
  • Domácí knedlík:

  • droždí (půlka)
  • 150 ml mléka
  • 30 dkg hrubé mouky
  • 1 lžička soli
  • 1 vajíčko

Příprava svíčkové :

  1. Všechnu zeleninu očistíme nebo oloupeme, následně ji nakrájíme nadrobno.
  2. V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel.
  3. Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme.
  4. Ještě než začne zelenina hnědnout, přidáme 2-4 bobkove listy a 4-5 kuliček nového koření.
  5. Zamícháme a na tuto směs dáme plátky masa.
  6. Trochu podlijeme a svíčkovou dusíme doměkka - podle toho, kolik chceme omáčky, přilijeme vodu a povaříme.
  7. Po chvíli vypneme a svíčkovou necháme vychladnout.
  8. Poté vyndáme maso, bobkový list a nové koření a svíčkovou rozmixujeme.
  9. Svíčkovou dáme znovu vařit, přidáme sladkou smetanu, citron, hotovou jíšku a samozřejmě podle sebe svíčkovou dochutíme.

Domácí knedlík:

  1. Mouku, vlažné mléko, vejce a sůl vložíme do mísy. Navrch vložíme droždí a necháme 15 minut vzejít kvásek.
  2. Potom vše smícháme a 15 minut hněteme v robotu nebo mixérem.
  3. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu do tepla nebo třeba na topení.
  4. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny.
  5. Každou propracujeme a vytvarujeme knedlíkové šišky.
  6. Šišky necháme ještě asi 10 minut dokynout, otočíme a zároveň dáme vařit osolenou vodu.
  7. Do vroucí vody vložíme kynuté knedlíky tak, že knedlík opět otočíme.
  8. Domácí kynutý knedlík vaříme 15 minut, neotáčíme a po vyjmutí propícháme.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.