Svíčková a domácí knedlík
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3230 KJ
- sacharidy
- 72 g
- tuky
- 38 g
- bílkovina
- 32 g
- nasycené mastné kyseliny
- 11 g
- cukry
- 7 g
- vláknina
- 5 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 453 mg
- fosfor
- 171 mg
- vápník
- 154 mg
- sodík
- 109 mg
- cholesterol
- 106 mg
- hořčík
- 38 mg
- zinek
- 3 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 450 g vepřového masa
- Citron
- 1 cibule
- 1 petržel
- 1 smetana
- Bobkový list (cca 4 lístky)
- Nové koření
- Tymián
- Celer
- 1 lžíci cukru
- droždí (půlka)
- 150 ml mléka
- 30 dkg hrubé mouky
- 1 lžička soli
- 1 vajíčko
Svíčková:
Domácí knedlík:
Příprava svíčkové :
- Všechnu zeleninu očistíme nebo oloupeme, následně ji nakrájíme nadrobno.
- V hrnci osmažíme na oleji nebo másle nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev, půlku celeru a petržel.
- Hned na zeleninu dáme lžíci cukru a posypeme tymiánem a osolíme.
- Ještě než začne zelenina hnědnout, přidáme 2-4 bobkove listy a 4-5 kuliček nového koření.
- Zamícháme a na tuto směs dáme plátky masa.
- Trochu podlijeme a svíčkovou dusíme doměkka - podle toho, kolik chceme omáčky, přilijeme vodu a povaříme.
- Po chvíli vypneme a svíčkovou necháme vychladnout.
- Poté vyndáme maso, bobkový list a nové koření a svíčkovou rozmixujeme.
- Svíčkovou dáme znovu vařit, přidáme sladkou smetanu, citron, hotovou jíšku a samozřejmě podle sebe svíčkovou dochutíme.
Domácí knedlík:
- Mouku, vlažné mléko, vejce a sůl vložíme do mísy. Navrch vložíme droždí a necháme 15 minut vzejít kvásek.
- Potom vše smícháme a 15 minut hněteme v robotu nebo mixérem.
- Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na hodinu do tepla nebo třeba na topení.
- Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny.
- Každou propracujeme a vytvarujeme knedlíkové šišky.
- Šišky necháme ještě asi 10 minut dokynout, otočíme a zároveň dáme vařit osolenou vodu.
- Do vroucí vody vložíme kynuté knedlíky tak, že knedlík opět otočíme.
- Domácí kynutý knedlík vaříme 15 minut, neotáčíme a po vyjmutí propícháme.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Tartiflette
Kysané zelí
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Losos s listovým špenátem a pečenými bramborami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.