Piškot nastavený vodou
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 988 KJ
- sacharidy
- 50 g
- cukry
- 25 g
- bílkovina
- 4 g
- tuky
- 1 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 194 mg
- fosfor
- 110 mg
- cholesterol
- 64 mg
- vápník
- 45 mg
- hořčík
- 36 mg
- sodík
- 21 mg
Ingredience
- 4 vejce
- 200 g cukru
- 200 g polohrubé mouky
- 1/2 kypřícího prášku
- 4 lžíce horké vody
Nástroje
-
ruční šlehač
Postup:
- Nejprve si necháme předehřát troubu a plech či dortovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou.
- Vezmeme si dvě mísy, do jedné dáme bílky, do druhé žloutky.
- Bílky ušleháme s polovinou cukru v tuhý sníh. Je důležité, aby mezi bílky nebyl ani kousek žloutku, jinak by se nepovedlo sníh ušlehat.
- Potom ušleháme žloutky s druhou polovinou cukru. Když už pěkně zesvětlají a drží trochu tvar, přidáme k nim horkou vodu a znovu ušleháme.
- Ke žloutkům střídavě přisypáváme mouku prosetou s kypřícím práškem a sníh a pomalu nadhazujeme stěrkou. Celý postup by neměl trvat příliš dlouho. Snažíme se do těsta dostat bublinky vzduchu, aby potom byl piškot nadýchaný, nechceme, aby vzduch zase vyprchal.
- Pečeme v předehřáté troubě na 150 stupňů 10 - 30 minut podle tloušťky piškotu. Na roládu je těsto rozetřené na plechu asi na prst vysoko a je upečené do 15 minut. Na dort je těsto v dortové formě a pečení trvá dýl.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Quiche de Lorraine
Cizrnový hummus
Kreolské kuře
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.