Holubce na maďarský způsob (Töltött káposzta)
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3639 KJ
- sacharidy
- 81 g
- bílkovina
- 43 g
- tuky
- 40 g
- cukry
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- vláknina
- 6 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 539 mg
- vápník
- 128 mg
- fosfor
- 83 mg
- hořčík
- 57 mg
- cholesterol
- 28 mg
- selen
- 6 mg
- sodík
- 3 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 1kg hlávkového zelí
- 500 g rýže
- 350 g vepřového (mletého masa)
- 350 g hovězího (mletého masa)
- 3 rajčata
- 3 papriky
- kečup (nebo rajčatový protlak)
- 200 g klobásy
- 1 cibule
- 4 lžíce oleje
- 1 litr kuřecího vývaru
- sůl
- pepř
- 2 lžíce mleté červené papriky
Příprava surovin
- Ze zelí vykrojíme tvrdou část z prostředka (zelí ale necháme v celku) a dáme do vroucí vody na 20-30 minut změknout.
- Po změknutí zchladíme studenou vodou.
- Listy rozděláme a rozřízneme každý zvlášt na půl (a očistíme od tvrdších částí).
- Připravíme si z listů zelí jakési trojůhelníky.
- Necháme okapat.
- Mezitím si připravíme v misce mleté maso, které okořeníme a přidáme do něj 2 lžíce oleje a 500 g syrové rýže.
- Vše důkladně promícháme.
- Můžeme ochutnat a popřípadě ještě dochutit.
- Dále si nakrájíme na plátky rajčata, papriky, cibuli a klobásy.
Vaření
- Připravíme si vetší hrnec, do kterého na dno vlijeme 2 lžíce oleje.
- A můžeme začít s rolováním mleté směsi do listů zelí.
- Do hrnce opatrně vkládáme holubce do kolečka.(viz. foto)
- Když máme nakladené holubky, do hrnce přidáme nakrájené rajčata, papriku, cibuli, klobásu.
- Zbylé zelí využijeme tak, že ho nakrájíme na kousky a posypeme holubce.
- Nalijeme cca 7 lžic kečupu a také okořeníme.
- Zalijeme 1 litrem kuřecího vývaru a přiklopíme pokličkou
- Necháme na mírném ohni vařit cca 45 minut.
- Při vaření NEMÍCHAT.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hovězí dušené na houbách
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Šoulet s trhaným kachním masem
Soba nudle se zeleninou a houbami
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.