Holubce na maďarský způsob (Töltött káposzta)

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 6
Příprava: 20 minut
Vaření: 45 minut
Velmi chutné i s čerstvým chlebem
Holubce na maďarský způsob
Holubce na maďarský způsob
Zelenina použitá do receptu
Přísady

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3639 KJ
sacharidy
81 g
bílkovina
43 g
tuky
40 g
cukry
7 g
nasycené mastné kyseliny
7 g
vláknina
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
sůl
1 g
draslík
539 mg
vápník
128 mg
fosfor
83 mg
hořčík
57 mg
cholesterol
28 mg
selen
6 mg
sodík
3 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 1kg hlávkového zelí
  • 500 g rýže
  • 350 g vepřového (mletého masa)
  • 350 g hovězího (mletého masa)
  • 3 rajčata
  • 3 papriky
  • kečup (nebo rajčatový protlak)
  • 200 g klobásy
  • 1 cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 litr kuřecího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce mleté červené papriky

Příprava surovin

  1. Ze zelí vykrojíme tvrdou část z prostředka (zelí ale necháme v celku) a dáme do vroucí vody na 20-30 minut změknout.
  2. Po změknutí zchladíme studenou vodou.
  3. Listy rozděláme a rozřízneme každý zvlášt na půl (a očistíme od tvrdších částí).
  4. Připravíme si z listů zelí jakési trojůhelníky.
  5. Necháme okapat.
  6. Mezitím si připravíme v misce mleté maso, které okořeníme a přidáme do něj 2 lžíce oleje a 500 g syrové rýže.
  7. Vše důkladně promícháme.
  8. Můžeme ochutnat a popřípadě ještě dochutit.
  9. Dále si nakrájíme na plátky rajčata, papriky, cibuli a klobásy.

Vaření

  1. Připravíme si vetší hrnec, do kterého na dno vlijeme 2 lžíce oleje.
  2. A můžeme začít s rolováním mleté směsi do listů zelí.
  3. Do hrnce opatrně vkládáme holubce do kolečka.(viz. foto)
  4. Když máme nakladené holubky, do hrnce přidáme nakrájené rajčata, papriku, cibuli, klobásu.
  5. Zbylé zelí využijeme tak, že ho nakrájíme na kousky a posypeme holubce.
  6. Nalijeme cca 7 lžic kečupu a také okořeníme.
  7. Zalijeme 1 litrem kuřecího vývaru a přiklopíme pokličkou
  8. Necháme na mírném ohni vařit cca 45 minut.
  9. Při vaření NEMÍCHAT.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.