Marinovaná pikantní žebírka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 7077 KJ
- tuky
- 148 g
- bílkovina
- 73 g
- nasycené mastné kyseliny
- 38 g
- sacharidy
- 13 g
- cukry
- 10 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 393 mg
- cholesterol
- 285 mg
- fosfor
- 119 mg
- vápník
- 58 mg
- hořčík
- 26 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 2 kg vepřových žebírek
- 300 ml černého piva
- 4 lžíce medu
- 1 chilli papričku (nebo chili koření)
- 1 lžíce krémžskou hořčici
- 3 stroužky česneku (rozsekaného česneku)
- 1 lžičku soli
Marináda
Postup:
- Žebírka naporcujeme
- Do mísy nalijeme pivo, přidáme med, papričky nebo koření, hořčici, česnek a sůl
- Důkladně promícháme a vložíme žebírka
- Necháme 24 h odležet v lednici
- Po tuto dobu minimálně 2x promícháme
- Pečeme pomalu do zlatova
- Po dobu pečení potíráme marinádou
- Podáváme s chlebem
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené kuře se silnou šťávou z pečených kostí
Gnocchi alľ Amatriciana
Shepard pie
Kuře na paprice se špeclemi
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.