Holanská omáčka
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 962 KJ
- tuky
- 23 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- fosfor
- 333 mg
- cholesterol
- 205 mg
- vápník
- 124 mg
- draslík
- 67 mg
- hořčík
- 28 mg
- sodík
- 8 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 150 ml vývaru (nebo vody)
- 4 žloutky
- 100 g másla
- sůl
- pepř
- 1 lžíce citronové štávy
Postup:
- Do hrnečku si dáme vlažný vývar(nebo vlažnou vodu)
- přidáme 4 žloudky
- citronovou štávu,sůl,pepř
- a dáme do vodní lázně(do většího hrnce s vroucí vodou)
- a šleháme na mírném ohni do zhoustnutí.
- Vyndáme z vodní lázně a po malých kouskách vmýcháváme změklé máslo.
- Nejčastěji se tato omáčka hodí k rybám.POZOR NESMÍ SE VAŘIT.
- Je dobré omáčku hned podávat,neměli bychom jí nechávat dlouho stát.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Africký sumeček s mačkaným hráškem
Nilský okoun s ratatouille a pečenými bramborami
Crepes Suzette
Tarhoňa se zeleninou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.