Holanská omáčka

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 5 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
962 KJ
tuky
23 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
7 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
bílkovina
1 g
fosfor
333 mg
cholesterol
205 mg
vápník
124 mg
draslík
67 mg
hořčík
28 mg
sodík
8 mg
železo
4 mg
zinek
2 mg

Ingredience

  • 150 ml vývaru (nebo vody)
  • 4 žloutky
  • 100 g másla
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce citronové štávy

Postup:

  1. Do hrnečku si dáme vlažný vývar(nebo vlažnou vodu)
  2. přidáme 4 žloudky
  3. citronovou štávu,sůl,pepř
  4. a dáme do vodní lázně(do většího hrnce s vroucí vodou)
  5. a šleháme na mírném ohni do zhoustnutí.
  6. Vyndáme z vodní lázně a po malých kouskách vmýcháváme změklé máslo.
  7. Nejčastěji se tato omáčka hodí k rybám.POZOR NESMÍ SE VAŘIT.
  8. Je dobré omáčku hned podávat,neměli bychom jí nechávat dlouho stát.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.