Listový špenát

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
719 KJ
tuky
11 g
vláknina
7 g
bílkovina
7 g
sacharidy
6 g
nasycené mastné kyseliny
5 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
draslík
785 mg
fosfor
239 mg
vápník
70 mg
hořčík
45 mg
cholesterol
24 mg
zinek
2 mg
sodík
2 mg
železo
2 mg

Ingredience

  • 4 hrsti listového špenátu ( ideální baby)
  • 2 šalotky (nebo třeba 1menší bílá cibule)
  • 3 stroužky česneku
  • 20g máslo
  • olivový olej

Postup:

  1. Špenátové listy omyjeme a osušíme.
  2. Ve větší pánvi rozpustíme máslo s troškou olivového oleje a vhodíme na tuk rozmáčknutý česnek a jak to jen dovedeme, nadrobno nasekanou šalotku.
  3. Opečeme do skleněna, můžeme mírně do zlatova, ovšem hlavně česnek nespálit.
  4. Začneme přihazovat špenát. Může se nám zdát, že čtyři hrsti jsou mnoho, ale uvidíte sami, co vám nakonec zůstane :)
  5. Zvýšíme plamen na max a za stálého míchání restujeme špenát do zavadnutí.
  6. Osolíme, opepříme a pokud nechceme na talíři zelenou šťávu, kterou pustí, těsně před podáváním na talíř, přeložíme kleštěmi nebo děrovanou naběračkou na jiný talíř pokrytý přeloženými papírovými utěrkami. Přebytečná šťáva se odsaje a nerozteče se po talíři. Pokud ho ovšem připravujete třeba jen se špeclemi, šťáva bude naopak vítána.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.