Listový špenát
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 719 KJ
- tuky
- 11 g
- vláknina
- 7 g
- bílkovina
- 7 g
- sacharidy
- 6 g
- nasycené mastné kyseliny
- 5 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- draslík
- 785 mg
- fosfor
- 239 mg
- vápník
- 70 mg
- hořčík
- 45 mg
- cholesterol
- 24 mg
- zinek
- 2 mg
- sodík
- 2 mg
- železo
- 2 mg
Ingredience
- 4 hrsti listového špenátu ( ideální baby)
- 2 šalotky (nebo třeba 1menší bílá cibule)
- 3 stroužky česneku
- 20g máslo
- olivový olej
Postup:
- Špenátové listy omyjeme a osušíme.
- Ve větší pánvi rozpustíme máslo s troškou olivového oleje a vhodíme na tuk rozmáčknutý česnek a jak to jen dovedeme, nadrobno nasekanou šalotku.
- Opečeme do skleněna, můžeme mírně do zlatova, ovšem hlavně česnek nespálit.
- Začneme přihazovat špenát. Může se nám zdát, že čtyři hrsti jsou mnoho, ale uvidíte sami, co vám nakonec zůstane :)
- Zvýšíme plamen na max a za stálého míchání restujeme špenát do zavadnutí.
- Osolíme, opepříme a pokud nechceme na talíři zelenou šťávu, kterou pustí, těsně před podáváním na talíř, přeložíme kleštěmi nebo děrovanou naběračkou na jiný talíř pokrytý přeloženými papírovými utěrkami. Přebytečná šťáva se odsaje a nerozteče se po talíři. Pokud ho ovšem připravujete třeba jen se špeclemi, šťáva bude naopak vítána.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Crepes Suzette
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Domácí arašídové čokomáslo
Zapečený plněný baklažán
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.