Hovězí s česnekem na mrkvi

Veronika
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Snadná úprava hovězího s česnekem na mrkvi, jako přílohu zvolte třeba bramborový knedlík a špenát.
Hovězí s česnekem na mrkvi

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1570 KJ
bílkovina
26 g
tuky
26 g
sacharidy
8 g
cukry
3 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
draslík
254 mg
fosfor
66 mg
vápník
33 mg
sodík
26 mg
hořčík
19 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 500 g hovězího masa (zadní)
  • 2 cibule
  • 4 mrkve
  • 1 česnek
  • 20 g špeku
  • olej
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl

Postup:

  1. Maso osušíme, prošpikujeme a osolíme.
  2. Do hrnce nalejeme olej a maso orestujeme.
  3. Maso vyndáme, na oleji osmahneme cibuli, mrkev a česnek - vše nakrájené na kolečka.
  4. Přidáme maso, podlijeme vodou a dusíme do změknutí, pak maso vyndáme.
  5. Do vydušené šťávy přidáme vodu, povaříme a zahustíme hladkou moukou.
  6. Maso nakrájíme na plátky, vložíme zpět do hrne a krátce prohřejeme.
  7. Podáváme ideálně s bramborovým knedlíkem a špenátem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.