Hrachové pyré

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 2 minut
Vaření: 20 minut
Hrachová polévka zdobená smaženou zavářkou
Hrachové pyré

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
921 KJ
sacharidy
22 g
bílkovina
7 g
tuky
6 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
524 mg
fosfor
240 mg
vápník
120 mg
hořčík
96 mg
cholesterol
18 mg
sodík
15 mg
železo
4 mg
mangan
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g mraženého hrášku
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g másla
  • Trochu hladké mouky
  • Sůl
  • Pepř

Postup:

  1. Na másle usmažíme na jemno nakrájenou cibulku a česnek
  2. Necháme zesklovatět
  3. Zaprášíme moukou
  4. Necháme až se vytvoří světlá jíška
  5. Zalijeme zeleninovým vývarem
  6. Nasypeme hrách, ochutíme pepřem a solí a necháme vařit, dokud hrách nezměkme
  7. Rozmixujeme tyčovým mixérem
  8. Ozdobíme smetanou, zavářkou a smaženou cibulkou

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.