Lívance
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3196 KJ
- sacharidy
- 137 g
- cukry
- 50 g
- bílkovina
- 23 g
- tuky
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 6 g
- vláknina
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 505 mg
- fosfor
- 448 mg
- vápník
- 303 mg
- sodík
- 138 mg
- cholesterol
- 107 mg
- hořčík
- 70 mg
- železo
- 3 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 600 g hladké mouky
- 1 l mléka
- 65 g cukr
- 35 g másla
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 35 g droždí
- citronová šťáva (pár kapek)
- vanilkový cukr
- 1/2 lžičky soli
- 1 vejce (bílek)
- 100 g cukr
- 200 g jahod
Jahodová pěna
Nástroje
-
pánev na lívance
Postup:
- Připravíme si kvásek tak, že do vlažného mléka se lžicí cukru nalámeme kvasnice, zasypeme lžicí hladké mouky a necháme chvíli kynout.
- Mezitím si do zadělávací mísy nachystáme mouku, cukr, žloutky, máslo, citron a sůl. Přilijeme kvásek a mléko a vařečkou zpracujeme řídké těsto.
- Mísu s hotovým těstem zakryjeme utěrkou a dáme na teplé místo vykynout. Přibližně za hodinu by už mělo být těsto pěkně nakynuté.
- Lívancovou pánev pokapeme olejem a když je rozehřátý, nalíváme na něj po naběračkách těsta.
- Smažíme dozlatova z obou stran.
- Lívanečky výtečně chutnají s jahodovou pěnou. Na ni potřebujeme tuhý sníh ušlehaný z jednoho bílku a cukru. Do sněhu rozšleháme jahody. Nejlepší jsou čerstvé jahody, můžeme použít taky rozmražené nebo zavařené. U kompotu pozor na to, že už je přislazovaný - stačí tedy do sněhu dát méně cukru.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Ryba na červeném curry
Exotická čočková polévka
Mušle sv. Jakuba s čočkou beluga
Gratinovaná brokolice se sýrem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.