Ovesná kaše
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1159 KJ
- sacharidy
- 40 g
- cukry
- 15 g
- bílkovina
- 13 g
- tuky
- 6 g
- vláknina
- 2 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 647 mg
- fosfor
- 534 mg
- vápník
- 345 mg
- sodík
- 148 mg
- hořčík
- 128 mg
- cholesterol
- 13 mg
- železo
- 4 mg
- zinek
- 4 mg
- mangan
- 3 mg
Ingredience
- 1 l mléka
- 150 g ovesných vloček
- lžíce cukru
- plátek másla (20 g)
- špetka soli
- skořice
Postup:
- Do studeného mléka nasypeme vločky, cukr, sůl a plátek másla a přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vaříme na mírném plameni 25 minut.
- Rozdělíme na 4 talíře, posypeme skořicí a případně cukrem.
- Přidáváme-li do kaše sušené ovoce a oříšky, přihodíme je do kastrolu asi 10 minut před dovařením.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Buchtičky s krémem
Mac and cheese
Poctivý rebarborový koláč s jahodami
Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.