Makronky

Jiřule
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 40
Příprava: 15 minut
Vaření: 10 minut
Celkově: 45 minut
Višnové makronky - s tímhle receptem na domácí dobrůtku vás budou mít za cukráře :)

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
508 KJ
tuky
9 g
sacharidy
7 g
cukry
6 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
bílkovina
1 g
cholesterol
24 mg
fosfor
10 mg
draslík
9 mg
sodík
3 mg
vápník
3 mg
hořčík
1 mg

Ingredience

  • 1 hrnek moučkového cukru
  • 3/4 hrnku mletých mandlí
  • 1/4 hrnku krupicového cukru
  • 3 vajíčka (bílky)
  • 250 g másla
  • 250 g mascarpone
  • 100 g kompot visně
  • trochu gelového barviva

Příprava makronek

  1. Bílky dáme do misky a začneme šlehat sníh.
  2. Přidáme krupicový cukr a šleháme do husta.
  3. Moučkový cukr smícháme s mletými mandlemi.
  4. Vezmeme sníh a pomaličku vmícháváme cukr s mandlemi.
  5. Nakonec přidáme pár kapek gelového barviva - nemusí být, ale dodá hezké zabarvení.
  6. Plech si vyložíme pečícím papírem.
  7. Vše si dáme do zdobícího pytle a děláme na plech 3cm kolečka - kolečka musíme nechat aspoň 20 minut odpočinout.
  8. Pečeme v rozehřáté troubě na 160°C 10 minut.
  9. Necháme pořádně vychladnout.

Příprava krému

  1. Máslo si dáme do misky, přidáme 100g cukru a šleháme.
  2. Po 5 minutách přidáme maskarpone a dál šleháme.
  3. Rozmačkáme si tak 20 višní a přimícháme do krému.

Nakonec makronky slepíme k sobě. Můžeme ozdobit navrch krémem a višní vcelku.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.