Rizoto s liškami
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2497 KJ
- sacharidy
- 71 g
- tuky
- 25 g
- bílkovina
- 17 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- vláknina
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 237 mg
- draslík
- 73 mg
- vápník
- 56 mg
- hořčík
- 33 mg
- cholesterol
- 29 mg
- sodík
- 13 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 300 g rýže Arborio
- 200g lišky
- 350 ml silného kuřecího vývaru
- 200 ml bílého vína
- 1 cibule (ideální šalotka)
- 50 ml olivového oleje
- 20 g másla
- 100g parmazán
- sůl
- pepř
Postup:
- Na drobno nakrájenou šalotku orestujeme na olivovém oleji do sklovata, přidáme lišky, které do základu natrháme na kousky a orestujeme do zlatova.
- Přidáme rýži..společně chvilku opražíme, zastříkneme bílým vínem, přivedeme k varu a pak postupně, po malých dávkách, přidáváme kuřecí vývar.
- Rýži za průběžného promíchání vaříme na mírném ohni, dokud není al dente (tzv. na skus), cca 15 minut (podle druhu rýže).
-
Jakmile je rizoto hotové, vmícháme polovinu nastrouhaného parmazánu a studené máslo.
- Servírujeme s nastrouhaným parmazánem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Hřejivá veganská dýňová polévka
Pečená krkovička s marmeládou z červené cibule
Bramborová polévka s houbami
Exotická čočková polévka
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.