Vepřový guláš
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2121 KJ
- tuky
- 37 g
- bílkovina
- 36 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 20 g
- nasycené mastné kyseliny
- 10 g
- sacharidy
- 5 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- cukry
- 1 g
- draslík
- 784 mg
- sodík
- 157 mg
- cholesterol
- 140 mg
- fosfor
- 126 mg
- vápník
- 103 mg
- hořčík
- 100 mg
- železo
- 25 mg
- zinek
- 6 mg
- mangan
- 2 mg
Ingredience
- 800g vepřová plec
- 2 větší cibule
- 2 plátky slaniny
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžíce drceného kmínu
- 1 lžíce sladké mleté papriky
- špetka majoránky
- sůl
- pepř
Postup:
- Nakrájíme si maso na kostičky.
- Nakrájíme si cibuli na drobno a slaninu na kostičky.
- Slaninu rozpustíme a přidáme cibuli, necháme zpěnit tak, aby zůstala světlá.
- Přidáme maso a opečeme po všech stranách.
- Přidáme papriku a promícháme.
- Poté můžeme zalít vodou a pod pokličkou dusíme.
- Když je maso poloměkké přidáme prolisovaný česnek, rajčatový protlak, špetku majoránky,
- osolíme, okmínujeme.
- Zahustíme chlebovou kůrkou.
- Podáváme s cibulí na kolečka a chléb.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Paprikáš
Marinovaná žebírka s bylinkovými šťouchanými bramborami
Základní kváskový chléb
Lilky zapečené s domácím rajčatovým pestem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.