Bramborové knedlíky
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2320 KJ
- sacharidy
- 65 g
- tuky
- 27 g
- bílkovina
- 10 g
- vláknina
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 592 mg
- sodík
- 218 mg
- fosfor
- 138 mg
- vápník
- 43 mg
- hořčík
- 41 mg
- cholesterol
- 32 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 400 g brambor
- 200 g hrubé mouky
- 150 g uzeného masa
- 1 sklenice sterilované bílého zelí
- 1 lžička soli
- 1 vejce
- 1 lžička octa
- 3 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- olej
Příprava
- V kastrolku v osolené vodě si uvaříme oloupané brambory do měkka.
- Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky.
- Dvě cibule pokrájené na jemno osmažíme na oleji do světle hnědé barvy. Příliš připálená cibulka chutná hořce.
Knedlíky
- Na vál si nachystáme hromádku mouky, do ní rozklepneme vajíčko a přisypeme sůl, přidáme ocet. Horké brambory rozmačkáme vidličkou a přidáme do mouky.
- Postavíme si na sporák hrnec s vodou, ve které potom uvaříme knedlíky. Vhazují se do vroucí vody. Než začne voda vřít, máme čas na tvarování knedlíků.
- Směs na vále zpracujeme ve spojité těsto. Z těsta uválíme váleček široký přibližně jako průměr budoucích knedlíků a odkrajujeme z něj dvoucentimetrové plátky.
- Každý plátek naplníme uzeným masem a zaobalíme do kuličky.
- Knedlíky vkládáme do vroucí vody a vaříme 10 minut.
Zelí
- Nakonec si připravíme zelí. Na oleji osmahneme cibulku, přidáme bílé zelí a jen co začne probublávat, zasypeme jej hladkou moukou. Podusíme za častého míchání 5 až 10 minut. Podle chuti můžeme přisladit, nebo opepřit.
Když je všechno hotové, můžeme chystat na talíře.
Knedlíky se dají také připravit na sladko, plněné švestkami. V tom případě doporučuji posypat strouhankou smaženou na másle a cukrem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.