Dort se zakysanou smetanou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1556 KJ
- sacharidy
- 35 g
- tuky
- 23 g
- cukry
- 9 g
- bílkovina
- 5 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- lepek
- 1 g
- draslík
- 244 mg
- fosfor
- 114 mg
- cholesterol
- 64 mg
- vápník
- 54 mg
- hořčík
- 44 mg
- sodík
- 21 mg
Ingredience
- 6 vajec
- 100 g práškového cukru
- 100 ml vlažné vody
- 100 ml oleje
- 200 g hladké mouky
- 1 prášek do pečiva
- 100 g marmelády
- 2 zakysané smetany
- 1 šlehačka (33 %)
- 1 stužovač
- Trochu cukru
- 2 šlehačky (33 %)
- 2 stužovače na šlehačku
- Trochu cukru
- 1 lžíce kakaa
- 200 g mandarinkového kompotu
Na piškot
Na krém
Na ozdobení
Nástroje
-
Pečící formu na dort
Šlehač s miskou
Postup:
-
Nejdřív uděláme piškot
- Do šlehače klepneme vajíčka
- Přidáme cukr a šleháme do husté pěny
- Pak pomalu po lžícich přidáváme vodu, olej a mouku
- Do posledního zbytku mouky přisypeme prášek do pečiva
- Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy
- Pečeme 20 minut na 180 stupnů a 20 minut na 140 stupnů
- Vyzkoušíme špejlí jestli je dost pečený - nelepí se na špejli
-
Připravíme krém
- Našleháme šlehačku, cukru a ztužovač
- Přidáme zakysanou smetanu
-
Přípravíme Pařížskou šlehačku
- 250ml šlehačky
- 1 lžíce kakaa
- Svaří se a nechá 24 hodin v lednici
- Našleháme se ztužovačem
- Vychladlý piškot rozřízneme a natřeme marmeládou a krémem
- Slepíme a namažeme nahoře a z boků
- Zdobíme podle fantazie - třeba kočičkou jako v našem případě
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Fazolové lusky na kyselo
Exotická čočková polévka
Kuřecí supreme
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.