Dort se zakysanou smetanou

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 12
Příprava: 30 minut
Vaření: 40 minut
Celkově: 80 minut
Piškotový dortík s krémem ze zakysané a sladké šlehačky, zdobený pařížskou a normální šlehačkou a ovocem.
Dort se zakysanou smetanou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1556 KJ
sacharidy
35 g
tuky
23 g
cukry
9 g
bílkovina
5 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
lepek
1 g
draslík
244 mg
fosfor
114 mg
cholesterol
64 mg
vápník
54 mg
hořčík
44 mg
sodík
21 mg

Ingredience

    Na piškot

  • 6 vajec
  • 100 g práškového cukru
  • 100 ml vlažné vody
  • 100 ml oleje
  • 200 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 100 g marmelády
  • Na krém

  • 2 zakysané smetany
  • 1 šlehačka (33 %)
  • 1 stužovač
  • Trochu cukru
  • Na ozdobení

  • 2 šlehačky (33 %)
  • 2 stužovače na šlehačku
  • Trochu cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • 200 g mandarinkového kompotu

Nástroje

    Pečící formu na dort
    Šlehač s miskou

Postup:

  1. Nejdřív uděláme piškot

    1. Do šlehače klepneme vajíčka
    2. Přidáme cukr a šleháme do husté pěny
    3. Pak pomalu po lžícich přidáváme vodu, olej a mouku
    4. Do posledního zbytku mouky přisypeme prášek do pečiva
    5. Těsto nalejeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy
    6. Pečeme 20 minut na 180 stupnů a 20 minut na 140 stupnů
    7. Vyzkoušíme špejlí jestli je dost pečený - nelepí se na špejli
  2. Připravíme krém

    1. Našleháme šlehačku, cukru a ztužovač
    2. Přidáme zakysanou smetanu
  3. Přípravíme Pařížskou šlehačku

    1. 250ml šlehačky
    2. 1 lžíce kakaa
    3. Svaří se a nechá 24 hodin v lednici
    4. Našleháme se ztužovačem
  4. Vychladlý piškot rozřízneme a natřeme marmeládou a krémem
  5. Slepíme a namažeme nahoře a z boků
  6. Zdobíme podle fantazie - třeba kočičkou jako v našem případě

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.