Brambory pečené se šlupkou
PeťulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 370 KJ
- tuky
- 7 g
- sacharidy
- 3 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- draslík
- 416 mg
- fosfor
- 121 mg
- vápník
- 32 mg
- hořčík
- 25 mg
- zinek
- 1 mg
- železo
- 1 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- brambory (dvě na osobu)
- olej
- 3 stroužky česneku
- tymián
- sůl
Postup:
- Brambory důkladně umyjeme a opereme kartáčkem.
- Syrové brambory nakrájíme všechny na stejně velké kousky, přibližně na osminy, což záleží na velikosti brambor. Malé kousky se upečou dřív, ale musíme si u nich dávat pozor, abychom je neupekli příliš doměkka. Potom nechutnají tak dobře.
- Do misky si nachystáme prolisovaný česnek, sůl, tymián, olej a přidáme brambory. Dobře promícháme.
- Na plech vyložený pečícím papírem rozprostřeme brambory ideálně tak, aby se nedotýkaly - určitě jen v jedné vrstvě.
- Pečeme v troubě vyhřáté na 150 - 200 stupňů asi 20 minut, většinou mi to vychází na kratší dobu.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Energetické chia čokoládové sušenky
Kuřecí steak s cherry rajčátky a pečenými bramborami
Bramborový gratin
Quinoová bonboniéra
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.