Zdraví utopenci

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 30 minut
Celkově: 30 minut
Utopenci v zelí a feferonky
Utopenci v zelí a feferonky

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1393 KJ
tuky
24 g
bílkovina
14 g
sacharidy
13 g
cukry
5 g
sůl
1 g
vláknina
1 g
draslík
248 mg
vápník
234 mg
sodík
200 mg
fosfor
142 mg
hořčík
104 mg
železo
7 mg
mangan
3 mg
zinek
2 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 1 kg párků
  • 500 g kysaného zelí
  • 3 stroužky česneku
  • 1 feferonka
  • 2 dcl octa
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce kmínu
  • 4 lžíce cukru
  • 1 lžíce pepře
  • 1 lžíce červené papriky

Postup:

  1. Párky oloupeme a rozřízneme podélně napůl
  2. Do mísy dáme zelí a přidáme nasekaný česnek, nadrobno nakrájenou feferonku, ocet, sůl, kmín, cukr, papriku a promícháme
  3. Skládáme do 3 litrové sklenice na střídačku - nejdřív párky, na ně zelí a to opakujeme
  4. Pěkně to do sklenice přitlačíme
  5. Nakonec zalejeme octem, pokud by nebyla plná sklenice - nesmí se přidat voda, protože by nám celek zkysl
  6. Sklenici uzavřeme a necháme 2 až 3 dny proležet - dobrou chuť :)

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.