Zdraví utopenci
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1393 KJ
- tuky
- 24 g
- bílkovina
- 14 g
- sacharidy
- 13 g
- cukry
- 5 g
- sůl
- 1 g
- vláknina
- 1 g
- draslík
- 248 mg
- vápník
- 234 mg
- sodík
- 200 mg
- fosfor
- 142 mg
- hořčík
- 104 mg
- železo
- 7 mg
- mangan
- 3 mg
- zinek
- 2 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg párků
- 500 g kysaného zelí
- 3 stroužky česneku
- 1 feferonka
- 2 dcl octa
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce kmínu
- 4 lžíce cukru
- 1 lžíce pepře
- 1 lžíce červené papriky
Postup:
- Párky oloupeme a rozřízneme podélně napůl
- Do mísy dáme zelí a přidáme nasekaný česnek, nadrobno nakrájenou feferonku, ocet, sůl, kmín, cukr, papriku a promícháme
- Skládáme do 3 litrové sklenice na střídačku - nejdřív párky, na ně zelí a to opakujeme
- Pěkně to do sklenice přitlačíme
- Nakonec zalejeme octem, pokud by nebyla plná sklenice - nesmí se přidat voda, protože by nám celek zkysl
- Sklenici uzavřeme a necháme 2 až 3 dny proležet - dobrou chuť :)
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vepřová kotleta s dijonskou omáčkou
Kuře na paprice se špeclemi
Veganský teplý quinoový salát
Bavorské vdolečky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.