Kuřecí játra s jablky

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 12 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1349 KJ
bílkovina
25 g
sacharidy
20 g
cukry
14 g
tuky
13 g
vláknina
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
nasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
684 mg
cholesterol
621 mg
fosfor
361 mg
sodík
96 mg
vápník
85 mg
hořčík
47 mg
železo
10 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 500 g kuřecích jater
  • 4 jabka
  • Sůl
  • Trochu hladké mouky
  • Olej
  • 100 ml červeného vína
  • Trochu petrželky

Postup:

  1. Játra očistíme a obalíme v hladké mouce
  2. Na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme a vyjmeme
  3. Jablíčka nakrájíme na kostky a dáme do výpeku,přidáme víno
  4. Necháme tak dlouho,aby se nerozvařili
  5. Přidáme játra a prohřejeme
  6. Podáváme s vařeným bramborem a ozdobíme petrželkou

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.