Vepřové dušené na houbách

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 60 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4176 KJ
sacharidy
64 g
tuky
61 g
bílkovina
47 g
mononenasycené mastné kyseliny
29 g
nasycené mastné kyseliny
21 g
cukry
18 g
vláknina
15 g
polynenasycené mastné kyseliny
7 g
draslík
1,41 g
lepek
1 g
vápník
617 mg
fosfor
446 mg
hořčík
300 mg
sodík
187 mg
cholesterol
181 mg
železo
23 mg
zinek
17 mg
mangan
8 mg
měď
4 mg

Ingredience

  • 800 g vepřové plece
  • 800ml hovězí vývar
  • 700 g cibule
  • 50g sušené houby
  • 500 g cibule
  • 50g sádlo
  • 50 g másla
  • 50 g hladké mouky
  • 4 bobkové listy
  • 3 stroužky česneku
  • 3ks bobkový list
  • 10 kuliček pepř celý
  • 5 kuliček nové koření
  • snítka tymiánu
  • pepř
  • sůl

Postup:

  1. Maso nakrájíme na větší kusy, cca 2 – 3 na porci, ochutíme ho pepřem a solí a necháme chvilku odpočinout.
  2. Houby napočíma na pů hodiny do vlažné vody.
  3. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na sádle do zlatohněda.
  4. Vložíme maso, které dobře ze všech stran opečeme.
  5. Přidáme koření tymián a bobkový list, rozmáčknuté stroužky česneku, opečeme, podlijeme horkým vývarem.
  6. Vlijeme houby i s vodou, ve které jsem je měli namočené a pod pokličkou dusíme doměkka.
  7. Kusy masa vyjmeme, omáčku zahustíme máslovou zásmažkou a necháme pár minut probublábvat.
  8. Vyjmeme bylinky a rozmixujeme.
  9. Vložíme maso zpět a můžeme podávat. Jako přílohu rýži, těstoviny, knedlíky nebo brambory.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.