Vepřové dušené na houbách
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4176 KJ
- sacharidy
- 64 g
- tuky
- 61 g
- bílkovina
- 47 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 29 g
- nasycené mastné kyseliny
- 21 g
- cukry
- 18 g
- vláknina
- 15 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- draslík
- 1,41 g
- lepek
- 1 g
- vápník
- 617 mg
- fosfor
- 446 mg
- hořčík
- 300 mg
- sodík
- 187 mg
- cholesterol
- 181 mg
- železo
- 23 mg
- zinek
- 17 mg
- mangan
- 8 mg
- měď
- 4 mg
Ingredience
- 800 g vepřové plece
- 800ml hovězí vývar
- 700 g cibule
- 50g sušené houby
- 500 g cibule
- 50g sádlo
- 50 g másla
- 50 g hladké mouky
- 4 bobkové listy
- 3 stroužky česneku
- 3ks bobkový list
- 10 kuliček pepř celý
- 5 kuliček nové koření
- snítka tymiánu
- pepř
- sůl
Postup:
- Maso nakrájíme na větší kusy, cca 2 – 3 na porci, ochutíme ho pepřem a solí a necháme chvilku odpočinout.
- Houby napočíma na pů hodiny do vlažné vody.
- Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na sádle do zlatohněda.
- Vložíme maso, které dobře ze všech stran opečeme.
- Přidáme koření tymián a bobkový list, rozmáčknuté stroužky česneku, opečeme, podlijeme horkým vývarem.
- Vlijeme houby i s vodou, ve které jsem je měli namočené a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Kusy masa vyjmeme, omáčku zahustíme máslovou zásmažkou a necháme pár minut probublábvat.
- Vyjmeme bylinky a rozmixujeme.
- Vložíme maso zpět a můžeme podávat. Jako přílohu rýži, těstoviny, knedlíky nebo brambory.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Segedínský guláš
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Hráškový krém
Lívance s jablky a zakysaným krémem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.