Zeleninový vývar
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 274 KJ
- sacharidy
- 5 g
- tuky
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 2 g
- cukry
- 2 g
- vláknina
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- bílkovina
- 1 g
- draslík
- 291 mg
- vápník
- 142 mg
- fosfor
- 96 mg
- hořčík
- 56 mg
- sodík
- 42 mg
- cholesterol
- 12 mg
- zinek
- 8 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 3,5 l vody
- 50 g másla
- 2 cibule
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1 celer
- 1 rajče
- 5 kuliček celý pepř
- 3 kuličky nové koření
- 2 stroužky česneku
- 2 bobkový list
- sůl
Postup:
- Dobře omytou, neoloupanou zeleninu překrájíme na větší kousky, česnek neloupeme a nekrájíme, cibuli taky neloupeme, pouze odřízneme kořínek a přepůlíme.
- Překrojenou půlkou cibuli položíme na rozpuštěné máslo do kastrolu a přihodíme i ostatní zeleninu.
- Na másle opečeme v kastrolu zeleninu do zlatova, zalejeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu.
- Vaříme na mírném ohni min 40 minut.
- Vývar zcedíme a zredukujeme na potřebnou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.