Zeleninový vývar

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 10
Příprava: 10 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
274 KJ
sacharidy
5 g
tuky
4 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
2 g
vláknina
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
bílkovina
1 g
draslík
291 mg
vápník
142 mg
fosfor
96 mg
hořčík
56 mg
sodík
42 mg
cholesterol
12 mg
zinek
8 mg
železo
3 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 3,5 l vody
  • 50 g másla
  • 2 cibule
  • 2 mrkve
  • 2 petržele
  • 1 celer
  • 1 rajče
  • 5 kuliček celý pepř
  • 3 kuličky nové koření
  • 2 stroužky česneku
  • 2 bobkový list
  • sůl

Postup:

  1. Dobře omytou, neoloupanou zeleninu překrájíme na větší kousky, česnek neloupeme a nekrájíme, cibuli taky neloupeme, pouze odřízneme kořínek a přepůlíme.
  2. Překrojenou půlkou cibuli položíme na rozpuštěné máslo do kastrolu a přihodíme i ostatní zeleninu.
  3. Na másle opečeme v kastrolu zeleninu do zlatova, zalejeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu.
  4. Vaříme na mírném ohni min 40 minut.
  5. Vývar zcedíme a zredukujeme na potřebnou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.