Kuřecí steak s omáčkou Alfredo
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2414 KJ
- bílkovina
- 51 g
- tuky
- 38 g
- nasycené mastné kyseliny
- 22 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 9 g
- sacharidy
- 2 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 328 mg
- draslík
- 297 mg
- cholesterol
- 181 mg
- vápník
- 126 mg
- hořčík
- 65 mg
- sodík
- 5 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 4 kuřecí prsa
- 1/2 lžíce olivového oleje
- 50g máslo
- snítka tymiánu
- sůl
- pepř
- 50 g másla
- 100 g parmazánu
- 100 ml smetany
- 2 česnek
- sůl
- pepř
Kuřecí steak
Omáčka Alfredo
Postup:
Kuřecí steak:
-
Osolíme a opepříme kuřecí prsa a necháme chvilku odpočinout.
-
Na středně rozpálenou pánev dáme pár kapek olivového oleje – ne příliš mnoho – a vložíme kuřecí prsa. Opékáme z každé strany asi 2 – 3 minuty. Ke konci přidáme kousek studeného másla, snítku tymiánu a až začne máslo pěnit, vezmeme lžíci a pěnou z másla steak párkrát přelijeme tzv glazujeme.
-
Přeložíme steaky na pekáček i s tymiánem a přidáme do trouby při teplotě 170 °C na 3 až 4 minuty .
- Steaky vytáhneme z trouby a necháme dvě minutky odpočinout. Nakrájíme přes vlákna na silnější plátky a můžeme servírovat.
- Pokud se stane, že steak je po vytažení a naříznutí ještě růžový, dejte ho zpět do trouby dopéct.
Omáčka Alfredo:
- Do rendlíku vložíme kousek másla a necháme rozpustit.
- Přidáme nasekaný česnek a orestujeme do zlatova - pouze na mírném plameni, aby nezhořkl.
- Po chvilce vlijeme smetanu a společně přivedeme k varu.
- V okamžiku, kdy se smetana začne pomalu vařit, přidáme nastrouhaný parmazán, odstavíme z ohně a dobře promícháme.
- Přidáme čerstvě mletý pepř a špetičku soli. Se solí opatrně, parmazán je docela slaný.
- Omáčka je výborná k masu nebo jen k těstovinám.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové maso s hráškovým pyré s mátou
Exotická polévka z řepy
Smažené vepřové krokety
Bramborové šišky
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.