Buerre blanc omáčka

Martin
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 5 minut
Vaření: 10 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1679 KJ
tuky
41 g
nasycené mastné kyseliny
23 g
mononenasycené mastné kyseliny
13 g
sacharidy
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
trans mastné kyseliny
1 g
cholesterol
120 mg
vápník
51 mg
fosfor
23 mg
hořčík
20 mg
draslík
15 mg
sodík
12 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 200 g máslo
  • 2 šalotky
  • 100 ml bílého vína
  • 1 citron
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Šalotku nakrájíme nadrobno, zalijeme bílým vínem a přivedeme k varu.
  2. Krátce společne povaříme, oděláme z ohně a postupně začneme přimíchávat studené máslo, které nám omáčku krásně zahustí.
  3. Omáčku přecedíme přes jemné sítko a dochutíme solí, pepřem a citronem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.