Buerre blanc omáčka
MartinSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1679 KJ
- tuky
- 41 g
- nasycené mastné kyseliny
- 23 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 13 g
- sacharidy
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- trans mastné kyseliny
- 1 g
- cholesterol
- 120 mg
- vápník
- 51 mg
- fosfor
- 23 mg
- hořčík
- 20 mg
- draslík
- 15 mg
- sodík
- 12 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 200 g máslo
- 2 šalotky
- 100 ml bílého vína
- 1 citron
- sůl
- pepř
Postup:
- Šalotku nakrájíme nadrobno, zalijeme bílým vínem a přivedeme k varu.
- Krátce společne povaříme, oděláme z ohně a postupně začneme přimíchávat studené máslo, které nám omáčku krásně zahustí.
- Omáčku přecedíme přes jemné sítko a dochutíme solí, pepřem a citronem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.