Panna Cotta s přelivem

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 2 minut
Panna Cotta s přelivem kaštanovo-čokoládovým a druhá višňová s granátovým jablíčkem, mlsota pro mlsouny
Višnová s granátovým jablíčkem
S přelivem kaštanovo-čokoládovým

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2368 KJ
tuky
42 g
sacharidy
35 g
nasycené mastné kyseliny
28 g
cukry
14 g
bílkovina
8 g
vláknina
3 g
draslík
523 mg
vápník
174 mg
fosfor
160 mg
sodík
91 mg
hořčík
34 mg
cholesterol
6 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 1 Panna cotta (smetanová specialita)
  • 250 ml smetany
  • 250 ml mléka
  • 1 ledové kaštany
  • 100 g jedlých kaštanů
  • 50 g granátového jablíčka
  • 1 lžička griotky
  • 1 lžíce višnové marmelády

Postup:

  1. Panna Cotta

    1. Do kastrůlku nalijeme smetanu, 150 ml mléka a uvedeme do varu
    2. Do hrnku nalijeme 100 ml mléka, přisypeme Panna Cottu a rozšleháme
    3. Rozšlehané vlijeme do vroucí smetany s mlékem
    4. Za stálého míchání vaříme 1 minutu
    5. Malé misky si vypláchneme studenou vodou a Panna Cottu do nich přelejeme
    6. Necháme 2 hodiny vychladnout v lednici
    7. Vyklopíme na talířek
  2. Kaštanové zdobení

    1. Jedlé kaštany nařízneme nahoře do křížku, dáme do předehřáté trouby na 200 stupnů na 10 až 15 minut
    2. Kaštany necháme vystydnout, oloupeme a nastrouháme
    3. Čokoládové kaštany rozpustíme v hrnku, který vložíme do kastrůlku s vodou (vodní lázeň)
    4. Panna Cottu polejeme čokoládou a posypeme pečenými kaštany
  3. Granátovo-višňové zdobení

    1. Jablíčko rozřízneme a vyndáme granátová zrníčka
    2. Do malého kastrůlku dáme griotku, marmeládu, zrníčka z jablíčka a zredukujeme, aby se ingredijence spojily
    3. Panna Cottu tím polijeme
  4. Příjemné mlsání

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.