Hejk s bramborem

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Celkově: 45 minut
Obalovaný hejk s bramborem a ďábelkou - pekelně ostrá, ale pekelně dobrá omáčka, kterou si sami snadno připravíme.
Hejk s bramborem

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3574 KJ
sacharidy
74 g
tuky
44 g
bílkovina
38 g
polynenasycené mastné kyseliny
12 g
vláknina
4 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
cukry
2 g
draslík
1,269 g
lepek
1 g
mononenasycené mastné kyseliny
1 g
sůl
1 g
fosfor
296 mg
cholesterol
161 mg
vápník
140 mg
sodík
136 mg
hořčík
100 mg
železo
4 mg
mangan
1 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 1 kg brambor
  • 800 g hejka
  • 5 vajec
  • 50 g strouhanky
  • 50 g hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 150 ml oleje
  • lžička sladké papriky
  • 50 g feferonek

Příprava ryby

  1. Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme vařit do měkka.
  2. Hejka si osolíme a opepříme, bbalíme v trojobalu - klasické pořadí mouka, vejce, strouhanka.
  3. Opečeme na pánvi do zlatova.

Ďábelka

  1. Dáme si do misky 2 žloutky.
  2. Mícháme a pomaličku přilíváme olej, šťávu z půlky citronu, sůl a pepř.
  3. Potom přidáme papriku a feferonku - záleží jak to chceme ostré.

Dozdobíme na talíři a necháme si chutnat.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.