Hejk s bramborem
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3574 KJ
- sacharidy
- 74 g
- tuky
- 44 g
- bílkovina
- 38 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- vláknina
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- cukry
- 2 g
- draslík
- 1,269 g
- lepek
- 1 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- sůl
- 1 g
- fosfor
- 296 mg
- cholesterol
- 161 mg
- vápník
- 140 mg
- sodík
- 136 mg
- hořčík
- 100 mg
- železo
- 4 mg
- mangan
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg brambor
- 800 g hejka
- 5 vajec
- 50 g strouhanky
- 50 g hladké mouky
- sůl
- pepř
- 150 ml oleje
- lžička sladké papriky
- 50 g feferonek
Příprava ryby
- Brambory si oloupeme a nakrájíme na kostičky, dáme vařit do měkka.
- Hejka si osolíme a opepříme, bbalíme v trojobalu - klasické pořadí mouka, vejce, strouhanka.
- Opečeme na pánvi do zlatova.
Ďábelka
- Dáme si do misky 2 žloutky.
- Mícháme a pomaličku přilíváme olej, šťávu z půlky citronu, sůl a pepř.
- Potom přidáme papriku a feferonku - záleží jak to chceme ostré.
Dozdobíme na talíři a necháme si chutnat.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Telecí pečeně na víně
Puding z tapioky
Jednoduchá jemná sekaná pečeně
Šoulet s trhaným kachním masem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.