Krůtí zapečené řízky
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1819 KJ
- bílkovina
- 42 g
- tuky
- 26 g
- nasycené mastné kyseliny
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 7 g
- sacharidy
- 6 g
- cukry
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 460 mg
- fosfor
- 308 mg
- cholesterol
- 150 mg
- sodík
- 98 mg
- vápník
- 53 mg
- hořčík
- 42 mg
- železo
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 600 g krůtích prsíček
- 100 g másla
- 150 g broskví (kompotované)
- 100 g tvrdý sýr (na strouhání)
- Sůl
Postup:
- Maso jemně naklepeme a nasolíme
- Do pekáčku dáme máslo a vložíme krůtí řízky
- Pečeme cca 5 až 7 minut na jedné straně
- Po otočení řízků na každou porci položíme půlku broskve a posypeme tvrdým strouhaným sýrem
- Pečeme dalších 5 až 7 minut podle masa
- Podáváme s bramborovou kaší,dušenou rýží nebo vařené brambory
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Kuřecí steak s bylinkovým velouté
Houbová omáčka s vařeným hovězím
Boloňské ragů
Tagliatelle s gorgonzolovou omáčkou a ořechy
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.