Dušené kuře po římsku
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 804 KJ
- tuky
- 14 g
- sacharidy
- 7 g
- nasycené mastné kyseliny
- 7 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- bílkovina
- 2 g
- cukry
- 1 g
- vláknina
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 508 mg
- vápník
- 358 mg
- cholesterol
- 212 mg
- draslík
- 162 mg
- hořčík
- 123 mg
- sodík
- 33 mg
- železo
- 12 mg
- zinek
- 3 mg
- mangan
- 3 mg
Ingredience
- 1 kuře
- 2 mrkve
- Sůl
- 5 kuliček celého pepře
- 1 cibule
- 200 ml bílého vína
- 50 g másla
- 5 žloutků
- trocha sardelové pasty
- Pepř mletý
- 2 citrony
- trocha oliv ( na ozdobení)
Postup:
- Kuře omejeme,osolíme
- Vložíme do pekáčku
- Přidáme celou mrkev,cibuli a celí pepř
- Zalejeme vínem
- Přikrejeme poklicí
- Uvedeme do varu,pak stáhneme teplotu a dusíme 45 minut
-
Měké maso vyjmeme a necháme vychladnout
- Příprava omáčky
- Máslo utřeme s trochou sardelové pasty a vařenými žloutky
- Přidáme štávu z jednoho citronu
- Opepříme a třeme do hladka
-
Popřípadě rozředíme vínem
- Vychladlé kuře obereme a nakrájíme na kousky,které dáme na oválný talíř
- Maso přelejeme omáčkou
- Ozdobíme plátky citronu a olivami
- Podáváme s čerstvím pečivem
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pruhovaný chia pudink (vegan varianta)
Tarhoňa se zeleninou
Špaldové rybízové muffiny (vegan)
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.