Kuřecí paella

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 10 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3536 KJ
sacharidy
118 g
bílkovina
48 g
tuky
14 g
polynenasycené mastné kyseliny
2 g
nasycené mastné kyseliny
2 g
cukry
1 g
vláknina
1 g
draslík
666 mg
fosfor
172 mg
vápník
152 mg
cholesterol
87 mg
hořčík
56 mg
sodík
12 mg
železo
4 mg
zinek
1 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 600 g kuřecích prsíček
  • 500 g dlouhozrné rýže
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 paprika
  • Kousek porku
  • Olej
  • 200 ml vína (dobrého )
  • Slepičí vývar
  • Sůl
  • Pepř
  • Trocha čerstvé bazalky
  • Trocha petrželové nati

Postup:

  1. Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky
  2. Na rozpálený olej dáme kuřecí maso a cibuli nakrájenou na slabá kolečka
  3. Krátce orestujeme
  4. Stáhneme teplotu přidáme nakrájený česnek,porek a papriku
  5. Osolíme,opepříme a podlejeme vínem
  6. Přikrejeme a dusíme 5 minut
  7. Potom přidáme propranou rýži a zalijeme vývarem,aby byla potopená
  8. Vývar po případě dolejeme,aby byla rýže měká
  9. Dusíme při nízké teplotě cca 25 minut
  10. Hotovou paellu posypeme čerstvě nasekanou petrželkou a bazalkou

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.