Jitrnice
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1044 KJ
- bílkovina
- 21 g
- tuky
- 12 g
- sacharidy
- 9 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 558 mg
- fosfor
- 381 mg
- cholesterol
- 348 mg
- sodík
- 172 mg
- vápník
- 53 mg
- hořčík
- 47 mg
- železo
- 13 mg
- zinek
- 4 mg
- měď
- 1 mg
Ingredience
- 250 g vepřových jater
- 500 g vepřových plic
- 250 g srdíček
- 3 stroužky česneku
- Pepř
- Sůl
- 100 g cibule
- 50 g sádla
- 200 ml rýže
- 200 g střívek
Postup:
- Plíce a srdce si dáme do hrnce s vodou a vaříme do měkka.
- Před koncem vaření přidáme játra, která vaříme max.20 minut.
- Vařené maso vyndáme do studené vody a propláchneme, a všechno v mlýnku semeleme na jemno.
- Uvaříme si rýži a přidáme ji do u mletého masa.
- Dále přidáme cibulku, kterou si osmažíme na sádle, sůl, pepř, utřený česnek a trochu vývaru v kterém jsme játra atd. vařili.
- Vše pečlivě zamícháme.
- Touto připravenou náplní pomalu plníme očištěná a z jedné strany uzlem uzavřená střívka.
- Po naplnění jitrnice zauzlujeme i druhou stranu.
- Když naplníme všechny jitrnice, dáme je vařit do zbylého vývaru, kde jsme vařili vnitřnosti - vaříme na malém plameni přibližně 15 minut. Voda nesmí vařit, jen probublávat.
- Uvařené jitrnice opláchneme a necháme rozložené na pracovní desce do úplného vychladnutí.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Burrito s hovězím masem a červenou mexickou rýží
Bramborové šišky s mákem
Buchtičky s krémem
Krůtí medailonky s chedarovou omáčkou
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.