Jitrnice

Mišula
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 8
Příprava: 50 minut
Vaření: 60 minut
Jitrnice známe, připravujeme si je i sami doma. Jde to i tak trochu jinak...

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1044 KJ
bílkovina
21 g
tuky
12 g
sacharidy
9 g
mononenasycené mastné kyseliny
4 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
draslík
558 mg
fosfor
381 mg
cholesterol
348 mg
sodík
172 mg
vápník
53 mg
hořčík
47 mg
železo
13 mg
zinek
4 mg
měď
1 mg

Ingredience

  • 250 g vepřových jater
  • 500 g vepřových plic
  • 250 g srdíček
  • 3 stroužky česneku
  • Pepř
  • Sůl
  • 100 g cibule
  • 50 g sádla
  • 200 ml rýže
  • 200 g střívek

Postup:

  1. Plíce a srdce si dáme do hrnce s vodou a vaříme do měkka.
  2. Před koncem vaření přidáme játra, která vaříme max.20 minut.
  3. Vařené maso vyndáme do studené vody a propláchneme, a všechno v mlýnku semeleme na jemno.
  4. Uvaříme si rýži a přidáme ji do u mletého masa.
  5. Dále přidáme cibulku, kterou si osmažíme na sádle, sůl, pepř, utřený česnek a trochu vývaru v kterém jsme játra atd. vařili.
  6. Vše pečlivě zamícháme.
  7. Touto připravenou náplní pomalu plníme očištěná a z jedné strany uzlem uzavřená střívka.
  8. Po naplnění jitrnice zauzlujeme i druhou stranu.
  9. Když naplníme všechny jitrnice, dáme je vařit do zbylého vývaru, kde jsme vařili vnitřnosti - vaříme na malém plameni přibližně 15 minut. Voda nesmí vařit, jen probublávat.
  10. Uvařené jitrnice opláchneme a necháme rozložené na pracovní desce do úplného vychladnutí.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.