Ražniči

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 20 minut
Vaření: 16 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2491 KJ
sůl
163 g
bílkovina
39 g
sacharidy
34 g
tuky
32 g
polynenasycené mastné kyseliny
1 g
nasycené mastné kyseliny
1 g
cukry
1 g
sodík
322 mg
draslík
234 mg
fosfor
129 mg
cholesterol
105 mg
vápník
66 mg
hořčík
33 mg
železo
2 mg
zinek
1 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové kýty
  • 150 g anglické slaniny
  • 2 cibule
  • 2 papriky (červená a zelená)
  • Marináda

  • 2 lžíce oleje
  • 1 stroužek česneku (rozetřený)
  • Sůl
  • Pepř
  • Štáva z půlky citronu

Nástroje

    Špejle nebo kovové jehli

Postup:

  1. Marináda
  2. Olej smícháme s rozetřeným česnekem,citronovou štávou ,solí a pepřem

  3. Maso nakrájené na kostky vložíme do připravené marinády
  4. Marinujeme 30 minut
  5. Mezi tím nakrájíme anglickou slaninu
  6. Cibuli nakrájíme na silnější kolečka
  7. Papriku nakrájíme na čtverečky
  8. Maso střídavě napichujeme s paprikou,cibulí a slaninou
  9. Pekáček vymažeme olejem a naskládáme ražniči
  10. Opékáme z každé strany 8 minut
  11. Podáváme s vařenými brambory

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.