Roštěná z vepřové pečeně

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Roštěná omáčka z vepřové pečeně s rýží
Roštěná z vepřové pečeně

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
2460 KJ
sacharidy
41 g
bílkovina
31 g
tuky
28 g
polynenasycené mastné kyseliny
3 g
lepek
1 g
sodík
108 mg
fosfor
56 mg
draslík
55 mg
vápník
48 mg
hořčík
25 mg
cholesterol
12 mg
železo
1 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové pečeně
  • 400 g rýže
  • 4 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce mleté červené sladké papriky
  • Sůl
  • Pepř
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 50 g anglické slaniny
  • 50 ml oleje

Postup:

  1. Maso nakrájíme na plátky a naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce s paprikou a orestujeme z obou stran.
  2. Nadrobno nakrájenou cibulku usmažíme do růžova, přidáme anglickou slaninu a ještě chvilku smažíme.
  3. Přisypeme 1 lžíci červené papriky, pak přihodíme na chvíli maso. Zalijeme 1 litrem vývaru a necháme vařit, až maso změkne.
  4. Zahustíme vodou s hladkou moukou (4 dcl vody - 5 lžic mouky) - voda musí být studená a leje se to rozkvrdlané do omáčky, která vaří.
  5. Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.
  6. Uvaříme rýži dle návodu.
  7. Stará česká klasika, může se podávat i s knedlíkem.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.