Roštěná z vepřové pečeně
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 2460 KJ
- sacharidy
- 41 g
- bílkovina
- 31 g
- tuky
- 28 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 3 g
- lepek
- 1 g
- sodík
- 108 mg
- fosfor
- 56 mg
- draslík
- 55 mg
- vápník
- 48 mg
- hořčík
- 25 mg
- cholesterol
- 12 mg
- železo
- 1 mg
Ingredience
- 500 g vepřové pečeně
- 400 g rýže
- 4 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce mleté červené sladké papriky
- Sůl
- Pepř
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 cibule
- 50 g anglické slaniny
- 50 ml oleje
Postup:
- Maso nakrájíme na plátky a naklepeme, osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce s paprikou a orestujeme z obou stran.
- Nadrobno nakrájenou cibulku usmažíme do růžova, přidáme anglickou slaninu a ještě chvilku smažíme.
- Přisypeme 1 lžíci červené papriky, pak přihodíme na chvíli maso. Zalijeme 1 litrem vývaru a necháme vařit, až maso změkne.
- Zahustíme vodou s hladkou moukou (4 dcl vody - 5 lžic mouky) - voda musí být studená a leje se to rozkvrdlané do omáčky, která vaří.
- Za stálého míchání přivedeme do varu a vaříme 15 minut. Osolíme a opepříme dle chuti.
- Uvaříme rýži dle návodu.
- Stará česká klasika, může se podávat i s knedlíkem.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.