Kuře pečené na víně s bramborem
JiřuleSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1626 KJ
- sacharidy
- 64 g
- bílkovina
- 13 g
- cukry
- 8 g
- vláknina
- 6 g
- tuky
- 3 g
- draslík
- 2,048 g
- fosfor
- 354 mg
- vápník
- 134 mg
- hořčík
- 126 mg
- sodík
- 37 mg
- železo
- 6 mg
- zinek
- 2 mg
- mangan
- 1 mg
Ingredience
- 1 kuře
- 1 kg brambor (malých)
- 2 cibule
- 2 jablíčka
- 250 ml červeného vína
- 6 stroužků česneku
- 100 g sýru eidam
- plátek másla
- bazalku
- sůl
- pepř
Postup:
- Kuře si dáme přes noc do více osolené vody.
- Maso je potom všude slané.
- Oloupeme si jablíčko a cibuli a dáme dovnitř do kuřete.
- Nožičky prostrčíme kůží křížem, tím nám cibule a jablko nevypadnou.
- Do pekáče si nakrájíme cibuli a jablko na proužky.
- Vložíme kuře a podlijeme vínem.
- Přiklopíme a pečeme na 200°C 45 minut.
- Poté sundáme pokličku a pečeme ještě 45 minut a občas polejeme.
- Brambory si uvaříme ve slupce.
- Když jsou brambory měkké, nakrájíme je na čtvrtky.
- Položíme na plech vyložený pečícím papírem.
- Propasírujeme si česnek a smícháme se solí a bazalkou. Dáme do skleničky olej a připravený česnek a potom si touto směsí potřeme mašlovačkou brambory.
- Nastrouháme si sýr a posypeme.
- Dáme péct do trouby na 15 minut.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.