Kuře pečené na víně s bramborem

Jiřule
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 90 minut
Celkově: 120 minut
Do zlatova upečené kuřátko na víně s pečenými česnekovými brambory a sýrem.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1626 KJ
sacharidy
64 g
bílkovina
13 g
cukry
8 g
vláknina
6 g
tuky
3 g
draslík
2,048 g
fosfor
354 mg
vápník
134 mg
hořčík
126 mg
sodík
37 mg
železo
6 mg
zinek
2 mg
mangan
1 mg

Ingredience

  • 1 kuře
  • 1 kg brambor (malých)
  • 2 cibule
  • 2 jablíčka
  • 250 ml červeného vína
  • 6 stroužků česneku
  • 100 g sýru eidam
  • plátek másla
  • bazalku
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Kuře si dáme přes noc do více osolené vody.
  2. Maso je potom všude slané.
  3. Oloupeme si jablíčko a cibuli a dáme dovnitř do kuřete.
  4. Nožičky prostrčíme kůží křížem, tím nám cibule a jablko nevypadnou.
  5. Do pekáče si nakrájíme cibuli a jablko na proužky.
  6. Vložíme kuře a podlijeme vínem.
  7. Přiklopíme a pečeme na 200°C 45 minut.
  8. Poté sundáme pokličku a pečeme ještě 45 minut a občas polejeme.
  9. Brambory si uvaříme ve slupce.
  10. Když jsou brambory měkké, nakrájíme je na čtvrtky.
  11. Položíme na plech vyložený pečícím papírem.
  12. Propasírujeme si česnek a smícháme se solí a bazalkou. Dáme do skleničky olej a připravený česnek a potom si touto směsí potřeme mašlovačkou brambory.
  13. Nastrouháme si sýr a posypeme.
  14. Dáme péct do trouby na 15 minut.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.