Plněná vepřová panenka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 40 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1815 KJ
bílkovina
33 g
tuky
30 g
nasycené mastné kyseliny
4 g
mononenasycené mastné kyseliny
2 g
sacharidy
1 g
draslík
263 mg
fosfor
98 mg
cholesterol
80 mg
vápník
64 mg
hořčík
35 mg
železo
2 mg
sodík
1 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové panenky
  • 2 lžíce sádla
  • 100 ml vývaru
  • Nádivka

  • 300 g mletého masa
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička červené mleté sladké papriky
  • trocha pálivé papriky (dle chuti)
  • trocha drceného kmínu
  • Pepř
  • Sůl

Postup:

  1. Nádivka
  2. Do mísy dáme mleté maso
  3. Přidáme rozetřený česnek se solí
  4. Mletou sladkou i pálivou papriku
  5. Pepř a drcený kmín
  6. Necháme 30 mint odležet

  7. Příprava Panenky
  8. Panenku podélně nakrojíme (nedořízneme)
  9. Naklepeme plát masa
  10. Osolíme a opepříme a naplníme nádivkou
  11. Opatrně zabalíme a převážeme provázkem
  12. Dáme do vymaštěného pekáče lžící sádla
  13. Maso opečeme ze všech stran
  14. Přikrejeme víkem a pečeme 30 minut v troubě na 190 stupnů
  15. Podlejeme vývarem
  16. Maso vyjmeme

  17. Podáváme s bramborovou kaší

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.