Plněná vepřová panenka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1815 KJ
- bílkovina
- 33 g
- tuky
- 30 g
- nasycené mastné kyseliny
- 4 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 2 g
- sacharidy
- 1 g
- draslík
- 263 mg
- fosfor
- 98 mg
- cholesterol
- 80 mg
- vápník
- 64 mg
- hořčík
- 35 mg
- železo
- 2 mg
- sodík
- 1 mg
Ingredience
- 500 g vepřové panenky
- 2 lžíce sádla
- 100 ml vývaru
- 300 g mletého masa
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička červené mleté sladké papriky
- trocha pálivé papriky (dle chuti)
- trocha drceného kmínu
- Pepř
- Sůl
Nádivka
Postup:
- Nádivka
- Do mísy dáme mleté maso
- Přidáme rozetřený česnek se solí
- Mletou sladkou i pálivou papriku
- Pepř a drcený kmín
-
Necháme 30 mint odležet
- Příprava Panenky
- Panenku podélně nakrojíme (nedořízneme)
- Naklepeme plát masa
- Osolíme a opepříme a naplníme nádivkou
- Opatrně zabalíme a převážeme provázkem
- Dáme do vymaštěného pekáče lžící sádla
- Maso opečeme ze všech stran
- Přikrejeme víkem a pečeme 30 minut v troubě na 190 stupnů
- Podlejeme vývarem
-
Maso vyjmeme
- Podáváme s bramborovou kaší
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Pečené vepřové, kysané zelí, bramborové šišky
Pečené kuřecí stehno na červeném zelí
Banánovo skořicový zavinutý chléb
Kuřecí řízky v těstíčku se sýrem
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.