Žemlovka

Jiřinka
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
3487 KJ
sacharidy
84 g
tuky
45 g
cukry
32 g
bílkovina
18 g
nasycené mastné kyseliny
16 g
polynenasycené mastné kyseliny
12 g
mononenasycené mastné kyseliny
10 g
vláknina
6 g
draslík
1,898 g
fosfor
1,153 g
lepek
1 g
sůl
1 g
hořčík
437 mg
vápník
419 mg
cholesterol
130 mg
sodík
105 mg
železo
10 mg
mangan
10 mg
zinek
9 mg
měď
3 mg
jód
1 mg

Ingredience

  • 500 g jablek
  • chlebíčková veka
  • 100 g másla
  • 500 ml mléka
  • 2 vejce
  • 2 vanilkové cukry
  • trocha moučkového cukru
  • 100 g vlažských ořechů
  • trocha skořice

Postup:

  1. Okrájíme jablka a nakrájíme na slabé plátky
  2. Do mléka klepneme vajíčka a rozšleháme
  3. Nakrájíme na plátky veku,kterou namáčíme do mléka s vejci
  4. Skládáme do varné misky vymazané máslem
  5. Na veku dáme jablka
  6. Posypeme cukrem se skořicí a nasekanými vlažskými ořechy
  7. Střídavě prokládáme
  8. Nahoře musí být veka
  9. Zalejeme zbylím mlékem s rozšlehaným vajíčkem
  10. Pokapeme zozehřátým máslem
  11. Pečeme na 180 stupnů 30 minut,pěkně do zlatova
  12. Nakonec porci na talíři posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.