Žemlovka
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3487 KJ
- sacharidy
- 84 g
- tuky
- 45 g
- cukry
- 32 g
- bílkovina
- 18 g
- nasycené mastné kyseliny
- 16 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 10 g
- vláknina
- 6 g
- draslík
- 1,898 g
- fosfor
- 1,153 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- hořčík
- 437 mg
- vápník
- 419 mg
- cholesterol
- 130 mg
- sodík
- 105 mg
- železo
- 10 mg
- mangan
- 10 mg
- zinek
- 9 mg
- měď
- 3 mg
- jód
- 1 mg
Ingredience
- 500 g jablek
- chlebíčková veka
- 100 g másla
- 500 ml mléka
- 2 vejce
- 2 vanilkové cukry
- trocha moučkového cukru
- 100 g vlažských ořechů
- trocha skořice
Postup:
- Okrájíme jablka a nakrájíme na slabé plátky
- Do mléka klepneme vajíčka a rozšleháme
- Nakrájíme na plátky veku,kterou namáčíme do mléka s vejci
- Skládáme do varné misky vymazané máslem
- Na veku dáme jablka
- Posypeme cukrem se skořicí a nasekanými vlažskými ořechy
- Střídavě prokládáme
- Nahoře musí být veka
- Zalejeme zbylím mlékem s rozšlehaným vajíčkem
- Pokapeme zozehřátým máslem
- Pečeme na 180 stupnů 30 minut,pěkně do zlatova
- Nakonec porci na talíři posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.