Kynuté knedlíky s povidly
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 1985 KJ
- sacharidy
- 72 g
- tuky
- 15 g
- cukry
- 15 g
- bílkovina
- 10 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- draslík
- 4,777 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 4 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- fosfor
- 499 mg
- vápník
- 362 mg
- hořčík
- 311 mg
- cholesterol
- 71 mg
- sodík
- 52 mg
- železo
- 13 mg
- mangan
- 3 mg
- měď
- 1 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 250 g polohrubé mouky
- 1 vejce
- 250 ml mléka
- 20 g droždí
- trocha cukru
- Sůl
- 150 g švestkových povidel
- trochu vlažských ořechů (mleté)
- trocha moučkového cukru
- 60 g másla (rozpuštěné )
do knedlíků
posypání
polití
Nástroje
-
Mikrovlná trouba
Pařák do mikrovlné trouby
Postup:
- Nejdřív si připravíme kvásek
- Polovinu mléka zahřejeme v malém kastrůlku,aby bylo vlažné,rozdrobíme kvasnice,přidáme 1 lžičku cukru a 1 lžíci polohrubé mouky.Zamícháme a na teplém místě necháme vzejít
- Do mísy dáme mouku,druhou polovinu mléka ve kterém jsme rozšlehali vejce,vykynutý kvásek a sůl.Důkladně vypracujeme těsto,posypeme moukou a dáme na teplé místo vykynoutna 1 hodinu
- Vál si pomoučíme a pomocí velké lžíce si naděláme asi tak 20 bochánků.Lžíci dáme vždy do mouky,aby se nám na ní těsto nelepilo.Bochánky necháme ještě chvíli kynout
- Do bochánku uděláme uprostřed důlek a na každý dáme lžičku povidel.Dobře uzavřeme,balíme tak,že z těsta uděláme uzlík, důkladně přimáčkneme a spojem otočíme na vál.Zabalené knedlíky necháme ještě chvíli kynout.
- Do mikrovlnky si dáme pařák s vodou a knedlíky do něj po dvou dáváme na dvě minuty.Po 2 minutách knedlíky vindáme a propíchneme vidličkou,aby odešla pára a knedlíky se nám nezdrcli
- Na talíř dáme knedlíky, posypeme mletými vlažskými ořechy, moučkovím cukrem a polejeme rozpuštěným máslem
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.