Vánočka s mandlemi
MiškaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 4492 KJ
- sacharidy
- 164 g
- cukry
- 54 g
- tuky
- 33 g
- bílkovina
- 24 g
- nasycené mastné kyseliny
- 14 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 12 g
- vláknina
- 7 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 5 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- draslík
- 509 mg
- fosfor
- 375 mg
- vápník
- 165 mg
- hořčík
- 101 mg
- sodík
- 72 mg
- cholesterol
- 67 mg
- železo
- 3 mg
- mangan
- 2 mg
- zinek
- 2 mg
Ingredience
- 600 g hladké mouky
- 160 g cukru krupice
- 2 vejce
- 30 g droždí
- 1/4 l mléka
- 120 g Hery
- lžička soli
- citronová kůra
- 2 lžíce rumu
- 50 g rozinek
- 50 g mandlí
Postup:
- V mouce uděláme důlek a dáme do něho rozehřátou Heru
- Vykynutý kvásek (v hrnečku trochu vlažného mléka, trochu mouky, špetka soli, špetka cukru a kvasnice)
- Přidáme cukr, vejce, citronovou kůru, Rumík a mléko
- Vypracujeme těsto
- Do vypracovaného těsta přidáme rozinky a mandle
- Necháme kynout cca 1 hodinu, podle teploty v místnosti
- Pak upleteme vánočku a opět necháme chvíli kynout max 30 min
- Potom potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme mandlemi
- Aby se vánočka nepřipálila, dám pod ní buď alobal, nebo dvě vrstvy pečícího papíru
- Samozřejmostí jsou špejle zapíchané do středu, aby se nerozjela
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě 200°C a po cca 7 minutách stáhnout na 170 °C, dle velikosti vánočky, většinou 45 minut.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Presovaný bůček s pečenými jablky
Pečená krkovička
Kuřecí prso pečené ve slanině se zeleninovou rýží
Extrasemínkový chléb se sušenými rajčaty
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.