Omáčka z vepřové plece s fazolemi a kolínkama.

Mišula
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 15 minut
Vaření: 60 minut
Omáčka z vepřové plece s kolínkama, doplníme červenými fazolemi.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
4025 KJ
sacharidy
112 g
bílkovina
41 g
tuky
37 g
mononenasycené mastné kyseliny
12 g
vláknina
11 g
nasycené mastné kyseliny
6 g
polynenasycené mastné kyseliny
5 g
lepek
1 g
draslík
320 mg
sodík
94 mg
cholesterol
87 mg
vápník
63 mg
hořčík
48 mg
fosfor
21 mg
železo
4 mg
zinek
3 mg

Ingredience

  • 500 g vepřové plece
  • 500 g kolínek
  • 1 cibuli
  • 1 červené fazole (já dávám konzervu)
  • 3 lžíce oleje
  • Sůl
  • Pepř
  • trocha Gulášového koření
  • 1 zeleninový bujón
  • Červená paprika sypací

Recept je velmi jednoduchý a rychlý:

  1. Maso si očistíme a nakrájíme.
  2. Nakrájíme cibulku a dáme ji na rozehřatý olej do hrnce.
  3. Cibulku osmažíme, vložíme maso a okořeníme v hrnci.
  4. Až se maso orestuje, přidáme fazole a zalijeme vývarem, který si připravíme z vody a bujónu.
  5. Necháme vařit klidně hodinku, aby bylo maso křehké.
  6. Mezi tím si můžeme uvařit těstoviny podle návodu.
  7. Když bude maso měkké, zahustíme (do půl litru si dáme vlažnou vodu a hladkou mouku). Necháme mouku povařit.

Vzniklou lahodnou omáčku podáváme s kolínkama.


Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.