Pappardelle se sýrovou omáčkou
JiřinkaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 5571 KJ
- tuky
- 114 g
- nasycené mastné kyseliny
- 55 g
- sacharidy
- 38 g
- bílkovina
- 34 g
- mononenasycené mastné kyseliny
- 15 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 14 g
- draslík
- 1,509 g
- fosfor
- 1,106 g
- vláknina
- 1 g
- lepek
- 1 g
- sůl
- 1 g
- cukry
- 1 g
- vápník
- 501 mg
- hořčík
- 440 mg
- sodík
- 209 mg
- cholesterol
- 106 mg
- zinek
- 11 mg
- železo
- 10 mg
- mangan
- 9 mg
- měď
- 3 mg
Ingredience
- 250 g těstovin (pappardelle)
- 50 g šunky
- 50 g vlašských ořechů
- 70 g másla
- 250 ml smetany
- Pepř
- 50 g tvrdého sýru (ementál)
- 50 g sýru niva
- 50 g taveného smetanového sýru
- 50 g sýru camenbert
- Bazalka (pár lístků)
Postup:
- Na pánev dáme na hrubo nasekané vlašské ořechy a necháme je opražit tak minutku.
- Pak nakrájíme na proužky šunku a rychle opečeme. Přidáme máslo, přilejeme smetanu a všechny sýry.
- Opepříme bílím pepřem a vaříme, dokud se sýry pěkně nerozpustí.
- Nakonec přihodíme nasekanou bazalku a vypneme.
- Do hrnce dáme 1,5 litru vody, 1 lžíci oleje a 1 lžičku soli. Do vroucí vody hodíme pappardelle, promícháme,vaříme 3 minuty a zcedíme.
- Těstoviny polejeme omáčkou ze sýrů a podáváme.
- Rychlý a velice sytý oběd.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.