Pappardelle se sýrovou omáčkou

Jiřinka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 2
Příprava: 5 minut
Vaření: 5 minut
Pappardelle se sýrovou omáčkou, šunkou a vlašskými ořechy
Pappardelle se sýrovou omáčkou

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
5571 KJ
tuky
114 g
nasycené mastné kyseliny
55 g
sacharidy
38 g
bílkovina
34 g
mononenasycené mastné kyseliny
15 g
polynenasycené mastné kyseliny
14 g
draslík
1,509 g
fosfor
1,106 g
vláknina
1 g
lepek
1 g
sůl
1 g
cukry
1 g
vápník
501 mg
hořčík
440 mg
sodík
209 mg
cholesterol
106 mg
zinek
11 mg
železo
10 mg
mangan
9 mg
měď
3 mg

Ingredience

  • 250 g těstovin (pappardelle)
  • 50 g šunky
  • 50 g vlašských ořechů
  • 70 g másla
  • 250 ml smetany
  • Pepř
  • 50 g tvrdého sýru (ementál)
  • 50 g sýru niva
  • 50 g taveného smetanového sýru
  • 50 g sýru camenbert
  • Bazalka (pár lístků)

Postup:

  1. Na pánev dáme na hrubo nasekané vlašské ořechy a necháme je opražit tak minutku.
  2. Pak nakrájíme na proužky šunku a rychle opečeme. Přidáme máslo, přilejeme smetanu a všechny sýry.
  3. Opepříme bílím pepřem a vaříme, dokud se sýry pěkně nerozpustí.
  4. Nakonec přihodíme nasekanou bazalku a vypneme.
  5. Do hrnce dáme 1,5 litru vody, 1 lžíci oleje a 1 lžičku soli. Do vroucí vody hodíme pappardelle, promícháme,vaříme 3 minuty a zcedíme.
  6. Těstoviny polejeme omáčkou ze sýrů a podáváme.
  7. Rychlý a velice sytý oběd.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.