Plátky vepřové krkovice na medovo-vínové omáčce
MišulaSložení porce
hodnoty jsou pouze orientační
- energie
- 3513 KJ
- bílkovina
- 62 g
- sacharidy
- 48 g
- tuky
- 43 g
- vláknina
- 25 g
- nasycené mastné kyseliny
- 8 g
- cukry
- 4 g
- polynenasycené mastné kyseliny
- 1 g
- draslík
- 287 mg
- cholesterol
- 127 mg
- vápník
- 76 mg
- fosfor
- 46 mg
- hořčík
- 35 mg
- sodík
- 30 mg
- železo
- 2 mg
- zinek
- 1 mg
Ingredience
- 1 kg vepřové krkovice
- 1 Velká cibuli
- 4 mrkve
- 500 g fazolových lusků
- 1 dal červeného vína (polosladký cabernet sauvignon )
- 1 jarní cibulku
- 1 Velká lžíce včelního medu
- Červená paprika sypací
- Sůl
- Pepř
- 1 zeleninový bujón
- 3 bobkové listy
- 2 lžíce oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hořčice
- 8 menších brambor
Postup:
- Očistíme, nakrájíme mrkev a očistíme maso.
- Připravíme si suroviny.
- Do většího hrnce s vodou dáme bujón, špetku soli, červenou papriku a bobkový listy.
-
Necháme pozvolna vařit vodu a než začne vařit, připravíme si maso :
- Maso nakrájíme na cca 1,5 cm silné plátky.
- Neklepeme!!!
- Okořeníme.
- Nakrájíme si cibulku.
- ... a dáme ji pomaličku smažit do pánve s olejem a máslem.
- Do ní vložíme okořeněné plátky masa a restujeme cca 5-7 minut z každé strany.
- Až se vám bude zdát maso opečené, zalijeme ho červeným vínem.
-
Necháme pozvolna vařit cca 10-20 minut a po 5 minutách, když se víno skoro vypaří, podlijeme připravenou vodou na zeleninu.
- Po dobu vaření masa si do připravené a okořeněné vody dáme spařiť na cca 5 minut lusky. Vychytávka: aby nám lusky zůstaly hezky zelené a křupavé, po spaření vložíme do mísy s ledem.
-
Lusky vyndáme a do té samé vody dáme povařit i mrkev - tu cca 8 minut.
-
Mrkev vyndáme a připravíme na talíř a přikryjeme pokličkou.
- Ted už bychom měly mít hotové maso, které vyndáme na talíř a z výpeku si připravíme medovo-vínovou omáčku.
- Do výpeku dáme lžíci medu, lžíci hořčice a cca 2dcl vody nebo vývaru.
-
Necháme to spojit cca 2 minuty a zcedíme do menšího kastrůlku.
- Připravíme si brambory:
- Neloupeme, jen důkladně omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Osušíme, okořeníme solí, pepřem a paprikou.
-
Na pánev, z které jsme zcedili omáčku, dáme 3 až 5 lžic oleje a brambory na ní do zlatova opečeme.
- Hotové maso si nakrájíme na tenké plátky a máme hotovo jako médium.
- Nakonec posypeme nasekanou jarní cibulkou.
- Kdo chce, může plátky masa ještě lehce otestovat. Záleží na každém jakou má rád chuť masa.
-
Můzeme servírovat a k tomuto chodu doporučuji vino, kterým jsme podlévali maso.
- Velice chutné jídlo, které si může kdokoli připravit doma a potrápit chuťové pohárky. Vaříme samozřejmě s láskou.
- Dobrou chuť.
Ohodnoťte recept
Chutnalo vám?
DALŠÍ RECEPTY
Bryndzové noky s medvědím česnekem
Jehněčí kolínko na rozmarýnu s bramborovou kaší
Hovězí pečeně na červeném víně
Vepřová panenka s omáčkou sweet chilli
Vyžadován uživatelský účet
Musíte být přihlášen pro použití této funkce. Prosím přihlašte se.
Děkujeme za Váš komentář
Abychom mohli váš komentář zobrazit ostatním, potřebujeme o Vás vědět více informací.
Stačí se jednoduše přihlásit pomocí vašeho Facebooku nebo si založit účet u nás.
Zabere to jen chvilku.
Recept byl přidán mezi vaše oblíbené
Nezapomněli jste se přihlásit? Můžete to udělat buď přes Facebook, nebo si založte
účet u nás. Nebojte, zabere to jen chvilku. Ke svým oblíbeným receptům
se pak dostanete kdykoliv a kdekoliv.