Rybí filé na šťávičce

Šárka
Průměrné hodnocení:
Vaše hodnocení:
Počet porcí: 4
Příprava: 2 minut
Vaření: 10 minut
Celkově: 15 minut
Rybí filé podle mojí babči. Vynikající, rychlý a jednoduchý recept.

Složení porce

hodnoty jsou pouze orientační
energie
1264 KJ
bílkovina
25 g
tuky
19 g
nasycené mastné kyseliny
12 g
sacharidy
4 g
vápník
41 mg
hořčík
19 mg
fosfor
17 mg
cholesterol
7 mg
zinek
1 mg
železo
1 mg
sodík
1 mg
draslík
1 mg

Ingredience

  • 600 g Rybí filé
  • 200 ml Smetany
  • Lžička kmínu
  • Sůl
  • Pepř
  • Lžíce sladké papriky
  • Lžíce másla

Postup:

  1. Rozpustíme máslo a orestujeme v něm rozmrzlé file.
  2. Všechny ingredience nasypeme na file a chvilku restujeme.
  3. Přilijeme smetanu, necháme na mírném ohni bublat do změknutí.
  4. V případě hustého sosíku přilijeme ještě smetanu.
  5. Dochutíme podle Vaší chuti solí.
  6. Můžeme podávat s bramborem, lepší je bramborová kaše.
  7. Počet porcí podle balení. Přeji dobrou chuť.

Ohodnoťte recept

Chutnalo vám?

Další zajímavá videa

DALŠÍ RECEPTY

Storno
Přidat
Copyright © 2017-2020 www.sikovnykuchar.cz Všechna práva vyhrazena.